Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 14:37

Λ. ΜΑΛΟΥΤΑΣ: Μόνο με στοχευμένες και σχεδιασμένες δράσεις, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή του Ελλησπόντου

altΜε στοχευμένες δράσεις, αντιμετωπίζουμε την ανεργία
Αυτό ήταν το μήνυμα που πέρασε στους κατοίκους της περιοχής του σημερινού Δήμου Ελλησπόντου, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος χθες επισκέφτηκε Πολύμυλο, Άγιο Χαράλαμπο και Τετράλοφο.
 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ για το νέο Δήμο Κοζάνης» αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, εστιάζοντας σ΄ αυτό της ανεργίας
και το πώς αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που προβλέπει το σχέδιο και το πρόγραμμα του συνδυασμού που έχει μελετηθεί και είναι έτοιμο ήδη.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στη διατήρηση του ενεργειακού χαρακτήρα του νέου ενιαίου Δήμου, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ενεργειακός Δήμος της χώρας, τονίζοντας ότι «διεκδικούμε και απαιτούμε την πρόσληψη μονίμων εργαζομένων απ΄ τη ΔΕΗ, για να μπει τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς της μαύρης εργασίας. Να μεγιστοποιηθεί το όφελος της περιοχής από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, προστατεύοντας όλες εκείνες τις ομάδες εργαζομένων που σχετίζονται επαγγελματικά με την Επιχείρηση. Φυσικά, απαιτούμε πάνω απ΄ όλα, να διαμορφωθούν άμεσα οι απαραίτητες συνθήκες για την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων της».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος έθεσε ακόμα ως άμεση προτεραιότητα την κατασκευή των Σταθμών Αυτοκινήτων (Σ.Ε.Α.) στον Πολύμυλο και το Καπνοχώρι, υπογραμμίζοντας πως «η ύπαρξη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ μπορεί να αποτελέσει για την περιοχή ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο θα εκμεταλλευτούμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, προωθώντας τα τοπικά μας προϊόντα και δημιουργώντας νέες δυνατότητες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας».
Τέλος, ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του ορεινού όγκου της περιοχής, που συνδυαζόμενος και συνεργαζόμενος με τις ανάλογες δράσεις που θα αναπτυχθούν σε όλο τον ενιαίο Δήμο θα προσφέρουν στην περιοχή ένα ακόμα ξεχωριστό πεδίο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας και αυτό στη συνολική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
«Η λογική με την οποία κινούμαστε ήδη», επεσήμανε ο Δήμαρχος Κοζάνης, «είναι της ενιαίας αντιμετώπισης των προβλημάτων, έτσι ώστε ο κάθε τόπος να αναπτύσσει τη δική του δυναμική και όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος, που παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα να είστε σίγουροι πως θα είναι πολύ καλύτερο».
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 14:45