Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 13:55

ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ

 
altΗ Κλεισούρα, Κορησός, Μαυροχώρι, Δισπηλιό, Μανιακοί είναι οι σταθμοί της περιοδείας.
Στήριξη του κλάδου της γούνας και των γουνοφόρων ζώων, πρωτογενής τομέας και αντιμετώπιση των προβλημάτων του, τόνωση της ρευστότητας και τρόποι διευκόλυνσης υλοποίησης επενδύσεων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα θέματα των επαφών με κατοίκους και επιχειρηματίες
 
Συζητήσεις και λύσεις για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, όπως αυτή διαμορφώνεται σε περιοχές που είναι κοντά σε αστικά κέντρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συμπεριελάμβαναν οι χθεσινές επαφές του κ. Δακή σε περιοχές του Νομού Καστοριάς.
 
Ο κ. Δακής, συνοδευόμενος από τον Υπ. Α/Περιφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο και το σύνολο των Υποψηφίων Συμβούλων, συναντήθηκε, εχθές Τετάρτη 20 Οκτωβρίου με κατοίκους της Κλεισούρας, του Κορησού, του Μαυροχωρίου και του Δισπηλιού, όπου του παρουσίασαν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και των προσπαθειών που καταβάλουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να παραμείνουν στον τόπο τους. Ο κ. Δακής τόνισε τους άξονες και τα μέτρα με τα οποία είναι αποφασισμένος να συμβάλει έμπρακτα, ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή, στην ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου. Όπως τόνισε, «μόνον έτσι θα προασπίσουμε την κοινωνική συνοχή μεταξύ των διαφόρων περιοχών της περιφέρειάς μας».
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στους Μανιακούς, με αντιπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού Καστοριάς. Συμμετείχαν επιχειρηματίες από διαφόρους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, όπως της γούνας, του εμπορίου, του κατασκευαστικού κλάδου και της παροχής υπηρεσιών.
Από την μεριά τους, οι επιχειρηματίες παρουσίασαν στον κ. Δακή τα ζητήματα που ταλανίζουν την πραγματική οικονομία, μέσα από την έλλειψη της ρευστότητας, την άρνηση ή δυσκολία των τραπεζών να διοχετεύσουν κονδύλια στην αγορά, αλλά και τα πολλαπλά εμπόδια που τους παρουσιάζονται στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν επενδύσεις, είτε με δικά τους κεφάλαια, είτε με συγχρηματοδότηση από Εθνικά και Ευρωπαϊκά Κονδύλια.
Η πάταξη της γραφειοκρατίας στην πράξη και όχι στα λόγια, μέσα από την εφαρμογή της τεχνολογίας, όπου αυτή είναι εφικτή, ήταν η απάντηση του κ. Δακή, ενώ δεσμεύτηκε προσωπικά να συμβάλει τα μέγιστα, ώστε οι επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα πραγματοποιούνται στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, να διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα, ανεξαρτήτου μεγέθους επένδυσης και επιχείρησης. Ο Αναπτυξιακός Νόμος, με την επιτακτική ανάγκη για την άμεση ενεργοποίησή του, μετά από σχεδόν ένα χρόνο αδράνειας, μπορεί και πρέπει να συντελέσει σαν κίνητρο επενδύσεων και όχι αντικίνητρο λόγω γραφειοκρατίας.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας (13.30), ο κ. Δακής είχε συνάντηση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, με Εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης. Οι επιχειρηματίες τόνισαν την δύσκολη συγκυρία του κλάδου, με τους πολλούς εργαζομένους σε αυτόν, τόσο λόγω της κρίσης όσο και λόγω της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Όπως σημείωσαν, η πτώση του τζίρου είναι πρωτοφανής, με αποτέλεσμα να αποτελεί απειλή για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης. Ο κ. Δακής σημειώνοντας τις προτάσεις των εκπροσώπων, ανέλυσε τις ιδέες του Συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία», έτσι ώστε η κρίση στις μικρομεσαίες και οικογενειακές κυρίως επιχειρήσεις να μην οδηγήσει σε τελμάτωση, αλλά να αποτελέσει σημείο επανεκκίνησης της οικονομικής ανάπτυξής τους.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 14:04