Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 08:10

ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΣΙΓΚΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Γ. ΣΟΚΟΥΤΗ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

altΣύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τα ΜΜΕ σχετικά με τις υποψηφιότητες για το Δήμο Βελβεντού, από τους τελικούς υποψηφίους συνδυασμούς στον βάσει νόμου Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι εκ των τεσσάρων συμπεριέλαβαν υποψηφίους για λογαριασμό του Δήμου Βελβεντού. Πρόκειται για τους συνδυασμούς του κ. Κωνσταντόπουλου και της κ. Τσίγκα. Ταυτόχρονα οι άλλοι δυο συνδυασμοί των κ.κ. Μακρυγιάννη και Παπαδόπουλου δεν συμπεριέλαβαν υποψηφίους από το Βελβεντό, σεβόμενοι έμπρακτα τον αγώνα μας και αποδεικνύοντας την ταύτιση λόγων και πράξεων.
 
Είναι γνωστό σε όλους ότι η κοινωνία του Βελβεντού δίνει εδώ και πολύ καιρό μια μάχη για την αυτονομία του Δήμου Βελβεντού, με πολλές ενέργειές της αλλά και μέσω της πλήρους αποχής από τις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές (δημοτικές και περιφερειακές).
 
Είναι επίσης γνωστές και οι θέσεις των υποψηφίων Δημάρχων όπως εκφράστηκαν τόσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τη Συντονιστική Επιτροπή όσο και στη συνάντηση των τεσσάρων στις 13/10/2010. Επιπρόσθετα δε σε ΜΜΕ με Δελτία Τύπου αλλά και με τη συμμετοχή τους σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Από τη μια ο κύριος Κωνσταντόπουλος αθέτησε το λόγο που έδωσε δημόσια στην επίσκεψή του στο Βελβεντό στις 27/9/2010, στη συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων Δημάρχων με τη Συντονιστική στις 13/10/2010 αλλά και στους πολίτες-τηλεθεατές μέσω των τηλεοπτικών του δηλώσεων στους σταθμούς WEST, TOP & FLASH τον τελευταίο καιρό.

Με κατάπληξη λοιπόν πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος χρησιμοποίησε πέντε γυναίκες και έναν άντρα με καταγωγή από το Δήμο Σερβίων ως υποψηφίους για να στελεχώσει το κεντρικό ψηφοδέλτιο του Δήμου για το κενό που άφηνε το τμήμα του Βελβεντού.
Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί εμπαιγμό της κοινωνίας του Δήμου Βελβεντού και περιμένουμε από τον κ. Κωνσταντόπουλο να βρει τον τρόπο να αναιρέσει άμεσα το μέγιστο ηθικό και πολιτικό ατόπημά του απέναντι στην κοινωνία μας και όχι μόνο, ευθυγραμμιζόμενος με τις δηλώσεις του, τις οποίες αυτόκλητος και πρώτος εκείνος έκανε.
Απορούμε πως επέλεξε να χρησιμοποιήσει πολίτες άλλου Δήμου για να εκπροσωπούν την κοινωνία του Βελβεντού και αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αυτοί οι άγνωστοι σε όλους μας πολίτες που αποδέχτηκαν να υποδυθούν αυτόν τον δοτό ρόλο. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό.

Από την άλλη η κ. Τσίγκα έκανε αυτό που εξαρχής δήλωνε. Στελέχωσε το ψηφοδέλτιό της με δημότες του Βελβεντού και βεβαίως καταδικάζουμε την πρακτική της αυτή γιατί έρχεται σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία της θέλησης του 96% των πολιτών του Δήμου Βελβεντού. Στην κομματική της αυτή γραμμή, έχουμε πέραν όλων των άλλων λόγων, να αντιπαραθέσουμε την εκκωφαντική σιωπή του κόμματός της όταν στις 28 Απριλίου ο Δήμος μας προτάθηκε ως αυτόνομος. Στη συνέχεια όταν αποφασίστηκε η συνένωση, δεν αντέδρασαν ούτε η Νομαρχιακή ούτε η τοπική Οργάνωση του ΚΚΕ. Μια μέρα πριν το Δημοψήφισμα, που είναι κορυφαία δημοκρατική έκφραση των πολιτών, βγήκε η Ν.Ε. του ΚΚΕ να το καταδικάσει και κάλεσε τα μέλη του να μη συμμετάσχουν σ’ αυτό. Η άποψη αυτή όπως αποδείχτηκε δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση στους πολίτες. Σήμερα η κ. Τσίγκα μας προτείνει να παλέψουμε για τα δίκαιά μας με τη συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες, νομιμοποιώντας το φερόμενο νέο Δήμο. Σεβόμαστε την άποψή της, όμως δεν συμφωνούμε με αυτήν.

Στους συνδυασμούς των Περιφερειακών Εκλογών υπάρχουν επίσης δυο υποψηφιότητες από πολίτες του Βελβεντού: Η μία είναι του νυν Αντινομάρχη κ. Σόκουτη, τ. Δημάρχου Βελβεντού, στο ψηφοδέλτιο του κ. Δακή. Η δεύτερη του κ. Πολύζη στο ψηφοδέλτιο του κ. Τσάκωνα. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, οφείλουμε να στηλιτεύσουμε και τις δυο αυτές υποψηφιότητες, επειδή θεωρούμε ότι περιφρονούν τον αγώνα, που εδώ και τρία χρόνια δίνει σύσσωμη η κοινωνία του Δήμου Βελβεντού. Σεβόμαστε τις προσωπικές επιλογές του καθενός, αλλά διαφωνούμε κάθετα με αυτές.

Εμείς συνεχίζουμε ενωμένοι, πέρα από κόμματα και χρώματα, αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα, τον δίκαιο αγώνα μας για να πετύχουμε την αυτονομία και δεν έχουμε σκοπό να αναλωθούμε περισσότερο, αν δεν προκληθούμε περαιτέρω, με τις λανθασμένες επιλογές κάποιων για την έκβαση του αγώνα, τον οποίο στηρίζει σύσσωμη η κοινωνία του Δήμου Βελβεντού.
Δεν θα συμμετάσχουμε στις διπλές εκλογές του Νοέμβρη. Η νίκη και ο στόχος που όλοι επιδιώκουμε να πετύχουμε περνάει μέσα από την αποχή.

 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 11:00