Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 11:33

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ

altΕπαναπόδοση Εδαφών, περιβάλλον, Μετεγκατάσταση οικισμών, στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην ατζέντα των συνομιλιών με τους κατοίκους

Με την πεποίθηση και δέσμευση του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακή ότι η εργασία και η υγεία των κατοίκων της περιφέρειας δεν θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενα συμψηφισμού, συνεχίστηκαν, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, οι επαφές του με πολίτες του Ν. Κοζάνης, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην καρδιά της εξορυκτικής και ηλεκτροπαραγωγικής δραστηριότητας της ΔΕΗ.

Ο κ. Δακής συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Σόκουτη και στενούς του συνεργάτες, είχε την ευκαιρία για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων με τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η επαναπόδοση των εδαφών από τη ΔΕΗ στις τοπικές κοινωνίες και η βέλτιστη αξιοποίηση αυτών για την ενίσχυση του πρωτογενούς - και όχι μόνο – τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Ο κ. Δακής ανέλυσε στους κατοίκους το γενικό πλαίσιο του Συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία» όσον αφορά τις σχέσεις της τοπικής κοινωνίας με τη ΔΕΗ, τονίζοντας την ακράδαντη πίστη του στην ανάγκη συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος, με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, με χρήση σύγχρονης τεχνολογίας.

altΆμεση προτεραιότητα, όπως επεσήμανε ο κ. Δακής, για την νέα περιφερειακή αρχή, είναι η ενίσχυση της ανταποδοτικής δράσης της ΔΕΗ Α.Ε. και η διασύνδεσή της με την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η αποκατάσταση εξοφλημένων ορυχείων και η επαναπόδοση των εκτάσεων, η ανεπίστροφη κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, το Τέλος Λιγνίτη, η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων, η εντοπιότητα στις προσλήψεις, η αντίσταση στο ξεπούλημα της ΔΕΗ Α.Ε. με σκοπό τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της, είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα ζωτικής σημασίας, με τα οποία, όπως υπογράμμισε ο κ. Δακής «θα έρθουμε αντιμέτωποι από την πρώτη στιγμή».

Σε ερώτηση κατοίκου της Ποντοκώμης για το γεγονός ότι τον κ. Δακή δεν συνόδευε το σύνολο των υποψηφίων συμβούλων της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης τον παρέπεμψε στην εκδήλωση της Δευτέρας (18/10/2010), στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων (Ώρα 18:00), όπου θα παρουσιαστεί επίσημα το σύνολο του Συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία», ενώ υποσχέθηκε εκπλήξεις για το συνδυασμό της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 11:43