Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 14:41

ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΟΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΕΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

αγριοαγκιναραΣύσκεψη με θέμα τις προοπτικές της καλλιέργειας αγριαγκινάρας, για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών της περιοχής Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου. Διερευνήθηκαν οι δυνατότητες καλλιέργειας της αγριαγκινάρας στην περιοχή Αμυνταίου και ίδρυσης Συνεταιριστικής Ανώνυμης μονομετοχικής εταιρείας από την ΕΑΣ,  με σκοπό τη δημιουργία μονάδας για την επεξεργασία και την καύση του εν λόγω προϊόντος και υποπροϊόντων φυτικής παραγωγής για την παραγωγή ενέργειας 1 ΜW.
 
Έπειτα από αναλυτική συζήτηση για το θέμα αυτό, αποφασίστηκαν:

1. Να ξεκινήσει πιλοτικά η καλλιέργεια σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων από αγρότες της περιοχής, σε συντονισμό και με την υποστήριξη της ΕΑΣ Αμυνταίου.

2. Εφόσον τα αποτελέσματα της πιλοτικής καλλιέργειας αξιολογηθούν ικανοποιητικά, να προχωρήσει άμεσα η διεύρυνσή της σε μεγαλύτερες εκτάσεις και να διερευνηθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης της πρώτης ύλης, πέραν της αγροτικής και για οικιακή και βιομηχανική χρήση.

3. Παράλληλα, να προχωρήσει η Ένωση σε υποβολή αίτησης προς τη ΔΕΗ για τη δέσμευση ισχύος με την προοπτική την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αγριαγκινάρα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες ότι  το εγχείρημα στο οποίο προχωρά η ΕΑΣ Αμυνταίου έχει μεγάλη κοινωνική και οικονομική συμμαχία για την περιοχή.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, μετείχαν ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός, ο Αντινομάρχης Φλώρινας Ιωάννης Αντωνιάδης, ο καθηγητής Γεωπονίας, Φυτικής παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Νικόλαος Δαναλάτος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στελέχη και σύμβουλοι αγροτικής οικονομίας της ΕΑΣ Αμυνταίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 15:25