Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 15:46

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗ

altΤους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες της Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Δ. Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του. Στο Νομό Κοζάνης θα είναι η γνωστή δικηγόρος Βέτα Σπόντη, στο Νομό Καστοριάς ο φυσικός Αποστόλης Κιοσές, στο Νομό Φλώρινας ο πρώην γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Ναούμ και στο Νομό Γρεβενών ο γιατρός Δημήτρης Ψευτογκάς. Ο κ. Παπαϊορδανίδης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της παρουσίασης λέγοντας πως...

«ο λόγος που υπήρξε αυτή η καθυστέρηση είναι γιατί οι υποψήφιοι μας έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και έπρεπε να είναι οι καλύτεροι για ένα ψηφοδέλτιο νίκης στη νέα προσπάθεια που ξεκινούμε για την αιρετή περιφερειακή διοίκηση».

Συνεχίζοντας ο κ. Παπαϊορδανίδης τόνισε οτι « είναι υποψήφιοι καταξιωμένοι με θέληση και όρεξη για δουλειά στον κοινό μας στόχο να πάμε την Δ. Μακεδονία μπροστά. Είναι πεόσωπα που έχουν γνώση, εμπειρία και διάθεση για μια συλλογική προσπάθεια που ξεκινάμε όλοι μαζί».

altΒΕΤΑ ΣΠΟΝΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Γεννήθηκε στο Εμπόριο Εορδαίας και κατοικεί στην Πτολεμαΐδα. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Προέρχεται από δημοκρατική οικογένεια, με μακρά παράδοση στους αγώνες για τη δημοκρατία.

Είναι δικηγόρος και ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα εργατικού, συνδικαλιστικού και σωματειακού δικαίου, καθώς και με θέματα ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων.

Από την εφηβική της ηλικία συμμετείχε στο μαθητικό, φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα, μέσα από οργανώσεις της αριστεράς.

Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στα κινήματα της ειρήνης, της οικολογίας, του πολιτισμού, στο γυναικείο κίνημα, καθώς και σε κινήσεις πολιτών για τα κοινωνικά δικαιώματα και το περιβάλλον.

altΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΙΟΣΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Γεννήθηκε στη Λιθιά Καστοριάς το1958 .Είναι παντρεμένος με την Φιλαρέτη Σουλτανίδου , εκπαιδευτικό . Έχουν τρεις κόρες , τη Ράνια , τη Νίκη και τη Βασιλεία.

Είναι απόφοιτος του Φυσικού τμήματος του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου  της Θεσ/νίκης  και  εργάζεται  ως  εκπαιδευτικός  στο  10  Λύκειο  Καστοριάς.

Η  ενασχόληση  του  με  την   τοπική  αυτοδιοίκηση  ξεκίνησε  το  1994 , όταν  εκλέχτηκε  Πρόεδρος  Κοινότητας  Λιθιάς  Καστοριάς . Στη  συνέχεια  διετέλεσε  Δήμαρχος  στον  Καποδιστριακό  Δήμο  Αγίων  Αναργύρων  Καστοριάς  για  δυο  συνεχείς  τετραετίες  (  1999-2002 ,  2003 – 2006 ).

Υπήρξε  αντιπρόεδρος  της  Τ.Ε.Δ.Κ Καστοριάς  για  τις  περιόδους  1999-2002  και  2003-2006 .

Εκλέχτηκε μέλος  της Γενικής  Συνέλευσης  της  ΚΕΔΚΕ  για  8  συνεχή  έτη  (  1999-2009 , 2003 – 2006 ) και  υπήρξε  μέλος  του  Δ.Σ.  της  ΔΙΑΔΥΜΑ. Είναι  μέλος  της  Ένωσης  Ελλήνων Φυσικών , μέλος  της  Διεθνούς  Αμνηστίας  και  της  Greenpeace .

altΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΟΥΜ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Κορυφή Φλώρινας, τελείωσε το Γενικό Λύκειο Φλώρινας και σπούδασε Οικονομικά.

Είναι κάτοχος πτυχίου επιστημονικής επάρκειας στο τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων  του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Blovdin.

Επαγγελματική δραστηριότητα:       

2004-2009 προϊστάμενος της Οικονομικής Διαχείρισης του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φλώρινας. Διετέλεσε Σύμβουλος Υπουργού  Εσωτερικών ,Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , Σύμβουλος Νομάρχη Φλώρινας, Επιμορφωτής Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Υπεύθυνος του γραφείου «Κοινοτικών Πρωτοβουλιών» της Ν.Α Φλώρινας, Υπεύθυνος του Κ.Ε.Κ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, Ιδρυτής στο πρώτο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ν.Α στην Ελλάδα, στην Ν.Α Φλώρινας και υπεύθυνος κατάθεσης προτάσεων επιμόρφωσης, Σύμβουλος του Περιφερειακού Διευθυντή Φλώρινας, Επικεφαλής ομάδας που πρότεινε ολοκληρωμένες ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για την στήριξη ευπαθών ομάδων με ενδοκρατικές και διακρατικές συνεργασίες, Επιμελητής παιδιών στο Κ.Π.Μ.Α Φλώρινας.

Κοινωνική Δράση:        

Πρόεδρος του περιβαλλοντολογικού συλλόγου «Αναδάσωση & Περιβάλλον» με μητρώο  700 μέλη. Υπήρξε Μέλος ομάδας διάσωσης Φλώρινας, Μέλος του Δ.Σ ΟΠΑΠ., Τέσσερα (4) χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος στην Ν.Α Φλώρινας, Δέκα (10) χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου συλλόγου «Επιμελητών & λοιπών υπαλλήλων» των Κέντρων Παιδικής Μέριμνας Ελλάδας, Δώδεκα χρόνια (12) πρόεδρος της κοινότητας Κορυφής Ν. Φλώρινας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας

Ενώ έχει εκδώσει και  την ποιητική συλλογή «Σταθμοί Ονείρων».

Κομματική Δράση         

Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Μέλος Tομέα Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού, Μέλος Tομέα Κινητοποιήσεων και Α  Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φλώρινας.

 
altΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ
 
Γεννήθηκε στην Ανθρακιά Γρεβενών το 1958.

Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και  πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής.

Κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Εργάζεται στα Γρεβενά στο ιατρείο του, ως Χειρουργός, Ορθοπεδικός, Τραυματολόγος και Ιατρός διαφόρων ταμείων ( Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε., Ο.Π.Α.Δ.) καθώς και αθλητικών σωματείων.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 21 και 16 ετών.

Ανέπτυξε πλούσια πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δραστηριότητα από τα μαθητικά χρόνια.

Ιδρυτικό στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ και πρώτος εξωτερικός συντονιστής της ΠΑΜΚ Γρεβενών το 1975.

Υπεύθυνος εκλογικού αγώνα 1981 και 1985στα Γρεβενά.

Γραμματέας συντονιστικών και τομεακών οργάνων του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης 1978-1985.

Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Nομού Γρεβενών  στις εκλογές του 2007 και 2009.

Αιρετό μέλος Δ.Σ. νοσοκομείων και επιστημονικών επιτροπών.

Πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γ. γ. ιατρικών συλλόγων.

Επί 20 συναπτά έτη ασκεί πολύπλευρο κοινωνικό έργο με διαλέξεις σε σχολεία και φορείς με θέματα προληπτικής ιατρικής, ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος.

Γ.Γ. για μια εξαετία των «ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ», οργάνωσης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και των εξαρτησιογόνων ουσιών, 2000-2006.

Καθηγητής ιατροδικαστικής στη σχολή αστυφυλάκων Γρεβενών τα τελευταία 5 χρόνια. 

Του Στέλιου Φούντογλου

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 16:03