Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 12:28

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

altΠενταμελής ομάδα της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Βελβεντού με επικεφαλής το Δήμαρχο Μανώλη Στεργίου, συναντήθηκε το Σάββατο το απόγευμα 2 Οκτωβρίου 2010 με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Δυτική Μακεδονία. Η συνάντηση είχε κανονιστεί από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κοζάνης Γιάννη Δίκα, μετά από αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών, και κράτησε 15 λεπτά στα Γραφεία της Ν.Α. Κοζάνης.

Ο κ. Σαμαράς έλαβε πρώτος το λόγο και επισήμανε ότι διαφωνεί με τις αναγκαστικές και δια της βίας συνενώσεις του Καλλικράτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπάρχει καθολική αντίθεση και άρνηση της κοινωνίας, όπως στην περίπτωση του Δήμου Βελβεντού. Παράλληλα πήρε καθαρή και απόλυτη θέση ότι αν στο μέλλον αναλάβει την Κυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές του Καλλικράτη, σεβόμενος τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, συνεπώς και του Βελβεντού. Εξάλλου τόνισε οι αναγκαστικές συνενώσεις δεν προβλέπονται και από κανένα κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα μέλη της Συντονιστικής, αφού επεσήμαναν και την άδικη στάση αρκετών στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση του «Καλλικράτη» στη Βουλή, στην ΤΕΔΚ και στην ΚΕΔΚΕ, τόνισαν στον κ. Σαμαρά την αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη απόφαση της κοινωνίας του νυν Δήμου Βελβεντού να μη συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο στις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές (Δημοτικές και Περιφερειακές) της 7ης και 14ης Νοεμβρίου, πιέζοντας συνολικά το πολιτικό σύστημα προκειμένου να επιτύχουν την αποκατάσταση της αυτονομίας του Βελβεντού.

Για το σκοπό αυτό τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ζήτησαν από την αξιωματική αντιπολίτευση (το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για να αποκατασταθεί η αδικία του Βελβεντού. Επ’ αυτού ο Πρόεδρος κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα το πράξει στην πρώτη κατάλληλη ευκαιρία και ότι θα παρακολουθεί το θέμα συνεχώς.

Τέλος ζητήθηκε από τον κ. Σαμαρά να σεβαστεί τη βούληση της κοινωνίας του Δήμου Βελβεντού, όπως αυτή εκφράστηκε επανειλημμένα - με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα της 4ης Ιουλίου - και ζήτησε από τους συνδυασμούς που στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία να μη συμπεριλάβουν υποψηφίους από το Βελβεντό, στα ψηφοδέλτια του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα του γνωστοποιήθηκε η λειτουργία της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» ως κοινωνικού εταίρου στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο από 1/1/2011.  

Ολοκληρώνοντας ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αφού δήλωσε ότι σέβεται τις θέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, κατέθεσε την άποψή του ότι πρέπει οι δημότες του Βελβεντού να διαχωρίσουν τη θέση τους μεταξύ Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και να εκφράσουν τη διαφωνία τους στη Δημοτική κάλπη, ενώ πρότεινε να ψηφίσουν στις Περιφερειακές εκλογές.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, απαντώντας στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισαν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και επικαλέστηκαν τη συλλογική απόφαση της κοινωνίας του Βελβεντού για αποχή, η οποία εκτιμούν ότι θα επιτευχθεί, σε απόλυτο κλίμα ελευθερίας, από τους δημότες του Βελβεντού και των οικισμών στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και για τις δυο πλευρές. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 12:36