Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 13:35

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ 75η ΔΕΘ

altΤο πρωί της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου 2010, έγιναν τα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που περνάει η χώρα και στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να στηρίξει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ώστε να καταφέρουν να ανοίξουν νέες αγορές μέσα από την 75η ΔΕΘ.

Στη συνέχεια μίλησε για τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκονται σε μια περιοχή με ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα και για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από τους επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια δημιουργίας και οικονομικής ανάπτυξης. «Οι άνθρωποι της Δυτικής Μακεδονίας δίνουν τον δικό τους καθημερινό και δύσκολο αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρουν αρωγό και συμπαραστάτη την κυβέρνηση, που με το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο, θα σταθεί δίπλα τους και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυσή τους», είπε κλείνοντας ο κ. Πετσάλνικος.

Μετά τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τον λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, που αναφερόμενος στη Δυτική Μακεδονία μίλησε με κολακευτικά λόγια για την περιοχή και τους ανθρώπους της: «οφείλω να εξομολογηθώ» είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, «ότι ως πελοποννήσιος δεν είχα καμία ιδιαίτερη επαφή με τη Δυτική Μακεδονία, απέκτησα όμως κάτω από οδυνηρές συνθήκες το 1995 και παρατήρησα με τις συχνές επισκέψεις μου, ότι υπήρχε ένας πολύ προοδευτικός κόσμος που ασχολούνταν με θέματα που εμείς στην Πελοπόννησο δεν τα αγγίζαμε καν. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που και στον πρωτογενή και στον δευτερογενή τομέα, ακολουθούσαν πάντοτε καινοτόμες λύσεις όπως η καλλιέργεια του Κρόκου, η Τρούφα, η Ρομποτική στα σχολεία, η Γούνα και πολλές άλλες παραγωγικές δραστηριότητες. Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται πολλά χρόνια τώρα στην αιχμή της οικονομίας για την πατρίδα μας».

Στη δική του εισαγωγή ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Κίρκος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκαν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λέγοντας: «θέλαμε να δώσουμε ένα βήμα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δύσκολα θα μπορούσαν να κάνουν λόγω του οικονομικού τους μεγέθους, με την ελπίδα να αποδειχθεί ουσιαστικό και χρήσιμο».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν επίσης η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Νόρα Κατσέλη που εξεπλάγην ευχάριστα από την παρουσία των επιχειρήσεων και την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης και άλλα κυβερνητικά στελέχη.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 13:42