Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 15:26

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ TAJA VONK VAN GAAL ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΙΑΝΗΣ

altΤην  Πρόεδρο της Επιτροπής για την απονομή  του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μουσείο της χρονιάς 2011 (ΕΜΥΑ) κ. Taja Vonk Van Gaal, Ολλανδέζα υπήκοο Σλοβένικης καταγωγής,    υποδέχθηκαν   στο Δημαρχείο Αιανής την Τετάρτη (08/09/2010) το βράδυ   ο Δήμαρχος Γιώργος Τζέλλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος  Σταθόπουλος.  Την κ. πρόεδρο συνόδευαν η κ. Γεωργία Καραμήτρου, Προϊσταμένη της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η κ. Μαρίνα Λυκιαρδιοπούλου συνεργάτης της  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Η. κ. Taja Vonk Van Gaal ήρθε στην Αιανή, προκειμένου να εξετάσει η ίδια σε δεύτερο στάδιο την αίτηση υποψηφιότητας που υπόβαλλε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής για το Ευρωπαϊκό   Βραβείο Μουσείο της χρονιάς   2011, βραβείο που απονέμεται   κυρίως σε   νέα μουσεία, όπως είναι το Μουσείο Αιανής, που πληρούν μια σειρά από   ειδικές προϋποθέσεις.

Η αίτηση υποψηφιότητας αρχικά παρουσιάστηκε και  εξετάστηκε από την κριτική επιτροπή  σε ειδικό φόρουμ που έγινε τον Μάιο του 2010 στο Τάμπερε της Φιλανδίας , όπου το Μουσείο της Αιανής απέσπασε θετικά σχόλια.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το σκοπό της επίσκεψης της κ. Van Gaal    και  ο  Δήμαρχος  ενημέρωσε την κ Πρόεδρο για την κοινωνική  και επαγγελματική σύνθεση των κατοίκων  του Δήμου Αιανής και η κ. Van Gaal εξέφρασε τον θαυμασμό της για το  γεγονός  πως ένας μικρός τόπος μπόρεσε και δημιούργησε ένα τόσο σπουδαίο έργο. 

Το επόμενο σημαντικό γεγονός θα είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την απονομή των βραβείων , που θα γίνει στις 21 Μαΐου 2011 στη Γερμανία.   Η Διεύθυνση του Αρχαιολογικού Μουσείου και η Δημοτική Αρχή αισιοδοξούν ότι η τελική έκβαση θα είναι καλή.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 15:32