Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 11:17

«Η ΕΝΩΣΗ» ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΙΠΙΛΗ

altΚαταδικάζουμε τις δηλώσεις της Βουλευτή Αθηνών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  κ. Φωτεινή  Πιπιλή στα Μ.Μ.Ε.  σε ότι αφορά, την πώληση του 40% των Λιγνιτικών  και Υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας και  την στάση που κρατά το συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι σε αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑ.

Θέλουμε να πούμε στην κ. Πιπιλή ότι :

Η ΔΕΗ είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, είναι η μόνη κερδοφόρα επιχείρηση στην Ελλάδα με ετήσια κέρδη που ξεπερνούν το 1.000.000.000 ευρώ, είναι η επιχείρηση που διασφαλίζει φθηνή kw στον μέσο Έλληνα πολίτη, διατηρεί  χαμηλά τα  τιμολόγια για τον Ελληνικό Λαό  και διασφαλίζει την αυτάρκεια της χώρας με ενέργεια.

Επιπροσθέτως θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κ. Πιπιλή ότι, οι λιγνιτικές μονάδες βρίσκονται στην  περιοχή της  Δυτικής  Μακεδονίας  και  για πάνω από 55 χρόνια αυτή η περιοχή δίνει από το υπέδαφος της τον Μαύρο Χρυσό, μέσω του οποίου υλοποιήθηκε ο   εξηλεκτρισμός  στη χώρα μας,  απαραίτητο στοιχείο μιας κοινωνίας που θέλει να λέγεται πολιτισμένη μέσα από  το φθηνότερο τιμολόγιο ανάμεσα σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα πρέπει να θυμίσουμε στην κ. Πιπιλή ότι, για να εξορυχθεί ο Λιγνίτης και να έχουμε όλοι μας φθηνό ρεύμα κάποιοι έχουν δώσει και τη ζωή τους ακόμη.

Κ. Πιπιλή.

Οι πολίτες της κοινωνίας στην Δυτική Μακεδονία έχουν μάθει να ζουν με την ΔΕΗ και το παρόν και το μέλλον της επιχείρησης  είναι συνυφασμένο  με το παρόν και το μέλλον  της κοινωνίας.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η ΔΕΗ, με την εντολή της κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑΣ για την πώληση του 40% λιγνιτικών  μονάδων, εάν κάνετε τον κόπο …….  να επισκεφτείτε ΚΑΙ την περιοχή που εξορύσσεται ο λιγνίτης είμαστε σίγουροι και βέβαιοι ότι, οι δηλώσεις σας θα ήταν διαφορετικές και θα στηρίζατε τις θέσεις των εργαζόμενων  και των τοπικών κοινωνιών κάτι που κάνει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο αρχηγός σας ο Αντώνης Σαμαράς.

Όμως, επειδή  εσείς εκλέγεστε στην Αθήνα, σαφώς και δεν σας ενδιαφέρει η ζωή των επαρχιωτών και των τοπικών κοινωνιών.

κ. Πιπιλή.

Η διασφάλιση της μακροχρόνιας ενεργειακής επάρκειας της χώρας, η έμπρακτη κατοχύρωση του δικαιώματος κάθε πολίτη στην ενέργεια και η προστασία του περιβάλλοντος απαιτούν την διατήρηση στο ακέραιο του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ αλλά και τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης με άξονα το Δημόσιο Συμφέρον και την αειφόρο ανάπτυξη.

κ. Πιπιλή.

Το μόνο που πετυχαίνετε όταν μιλάτε και κάνετε τέτοιες δηλώσεις είναι, να ρίχνετε νερό στον μύλο της κυβέρνησης και των αεριτζήδων μεγαλοεργολαβοεκδοτών, των ιδίων πάντα, οι οποίοι σχεδιάζουν τον διαμελισμό της ΔΕΗ ώστε, να «σκυλέψουν» αύριο πάνω από το πτώμα της, γεμίζοντας τις παραφουσκωμένες τσέπες τους και βουλώνοντας πολλές από τις τρύπες που η κρίση επέφερε στις άλλες επιχειρήσεις  τους.

Σήμερα, η κοινωνία έχει αλλάξει προσανατολισμό. Δεν σκέφτεται με άϋλους όρους μακρινής αλλαγής, αλλά με όρους απτούς άμεσης καθημερινότητας. Κι από αυτήν την άποψη  δεν «πολιτεύεται»  πλέον. Τελειώνει με τα ψεύτικα λόγια, τα οπαδιλίκια και τα ρουσφέτια. Προσπαθεί να αναβαθμίσει τις ικανότητες της για να οργανώσει και να αναπαράγει την επιβίωση της.

Κ. Πιπιλή.

Μπορεί ως δημοσιογράφος να ήσαστε πετυχημένη, ως πολιτικός όμως και μάλιστα  μιας μεγάλης παράταξης όπως αυτής της Νέας Δημοκρατίας, σαφώς και θα έπρεπε  να γνωρίζετε περισσότερα για την Ενέργεια και να τοποθετήστε όχι ως εκπρόσωπος των επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν τον Ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας, αλλά ως πραγματικός καταναλωτής (που αύριο θα έχετε  αύξηση στο τιμολόγιο 105%) και ως βουλευτής των Ελλήνων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 11:23