Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010 11:59

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ

altΑπό την enet.gr

Ομαλοποιείται η αγορά καυσίμων και η τροφοδοσία αγαθών στην αγορά έπειτα και από την απόφαση χθες των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Της χθεσινής απόφασης είχε προηγηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των εννέα ομοσπονδιών έπειτα και από τη πρόταση για "άνοιγμα" διαλόγου από τον υπουργό Μεταφορών Δ.Ρέππα, ο οποίος έθεσε ως προϋπόθεση τη λήξη της απεργίας για την άρση της επίταξης και την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο μερών.

Οι εννέα ομοσπονδίες ξεκίνησαν να συνεδριάζουν το μεσημέρι της Κυριακής και στις 18:00 o κ. Τζωρτζάτος ανακοίνωσε τη λήξη της απεργίας με οριακή πλειοψηφία.

"Με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κινητοποίηση αποφασίσαμε την άρση της απεργίας" δήλωσε ο κ. Τζωρτζάτος και υπογράμμισε ότι αναμένει να τηρήσει ο κ. Ρέππας την υπόσχεσή του για άμεση άρση της επίταξης. Σε διαφορετική περίπτωση τα σωματεία θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακόμη είπε ότι αναμένει την άμεση σύσταση ομάδων εργασίας και την έναρξη του διαλόγου, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για την επίλυση των επίμαχων ζητημάτων του κλάδου.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, αποδέχθηκε την πρόταση των απεργών με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά τους ότι δε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, δήλωσε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Ωστόσο διευκρίνισε ότι στο τραπέζι του διαλόγου δεν τίθεται θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής όσον αφορά στο άνοιγμα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010 12:06