Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010 11:31

ΣΤΗΝ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ» Ο ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ «ΝΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΚΟΖΑΝΗ-ΛΑΡΙΣΑ»

altΣημαντικότατη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτηςστην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου και εξήγγειλε την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης με βάση την οποία ανατίθεται ο κάθετος άξονας «Νίκη Φλώρινας  - Κοζάνη – Λάρισα» στην «Εγνατία Οδό». Όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης με αυτή τη λύση που προέκρινε η κυβέρνηση, δίνεται οριστική απάντηση στα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, ενώ όλες οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο με την αναμόρφωση του προγράμματός του.

«Δεν πρόκειται να χρεωθούν τίποτα οι περιφέρειες, αλλά το έργο θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από την κεντρική κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Μαγκριώτης. Ένα από τα σημεία στα οποία επέμεινε ο Υφυπουργός, είναι ότι στην αμέσως επόμενη αναθεώρηση των διευρωπαϊκών δικτύων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η ένταξη του συγκεκριμένου οδικού άξονα, ώστε να επιτευχθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότησή του από το επόμενο πλαίσιο στήριξης. Όπως τόνισε: «ο κάθετος άξονας Νίκη Φλώρινας – Κοζάνη – Λάρισα», ολοκληρώνει ένα ευρύτατο δίκτυο υποδομών και ενοποιεί τον χώρο των πέντε περιφερειών της Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας, δίνοντας δυνατότητες μεγάλων αναπτυξιακών ρυθμών». Επίσης αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Κρυσταλλοπηγή – Ιεροπηγή - Σιάτιστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του οδικού άξονα θα ξεπεράσει σε ύψος τα €100.000.000,00, ενώ θα βγάλει από την απομόνωση το νομό της Φλώρινας και τη Δυτική Μακεδονία συνολικά, τόσο ως προς την κεντρική και νότια Ελλάδα, όσο και προς τα Βαλκάνια. Σε αυτό το σημείο ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι «όλες οι μελέτες του άξονα που είναι στην περιοχή της Θεσσαλίας είχαν ενταχθεί στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενώ εκείνες της Δυτικής Μακεδονίας ήταν ενταγμένες στο Π.Ε.Π.».

Αναφερόμενος στη Δυτική Μακεδονία συνολικά ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι: «από σήμερα μέχρι και το 2011, θα δημοπρατηθούν έργα ύψους περίπου €400.000.000,00», (ολοκλήρωση Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή και το κομμάτι Νίκη – Φλώρινα). Μπορεί να ενταχθεί επίσης και να χρηματοδοτηθεί το κομμάτι της Κοζάνης, μόλις ωριμάσει μελετητικά, όπως επίσης τα δύο τμήματα που βρίσκονται στο νομό Λάρισας».

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης φορείς της Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασαν τις απόψεις τους για το ζήτημα και έθεσαν υπόψη του Υφυπουργού προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ενδοπεριφερειακή οδική σύνδεση.

Προηγούμενα ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε το σημείο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο κόμβος του αεροδρομίου Κοζάνης και σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Δυτική Μακεδονία πρέπει να συνδεθεί με τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ελλάδα ώστε να μπορέσει να αποκτήσει εξωστρεφή χαρακτηριστικά, κάτι που θα γίνει με την κατασκευή του κάθετου άξονα «Νίκη Φλώρινας – Κοζάνη – Λάρισα».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010 11:41