Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010 15:18

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΑ

altΤου Σπύρου Κουταβά
Η καντίνα που βρίσκεται στην γέφυρα Πολυφυτου αποτελεί το μήλο της έριδος ανάμεσα στο δήμο Σερβίων και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.Το Σεπτέμβριο θα εκδικασθεί η προσφυγή του Ελληνικού δημοσίου κατά του δήμου Σερβίων για την καντίνα που έχει εκμισθώσει ο δήμος σε ιδιώτη. Ο δήμος Σερβίων δια του δημάρχου Δημοσθένη Κοκολιού έχει εκμισθώσει για 15 χρόνια τον χώρο πλησίον της γέφυρας Πολυφύτου σε ιδιώτη. Το γεγονός βρίσκει αντίθετη την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας που θεωρούν ότι ο χώρος πλησίον του Εθνικού δρόμου Κοζάνης- Λάρισας ανήκει εκ του νόμου στην δικαιοδοσία τους.
Το θέμα ηρθε στην επιφάνεια όταν έτερος ιδιώτης με αίτηση του προς την ΚΕΔ και το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ζήτησε την εκμίσθωση του χώρου. Η αίτηση εξετάσθηκε και το αίτημα έγινε αποδεκτό. Ο χώρος όμως είναι ήδη κατειλημμένος από άλλο ιδιώτη στον οποίο δόθηκε το  δικαίωμα εκμίσθωσης από το δήμο Σερβίων. Η ΚΕΔ θεωρεί ότι η εκμίσθωση έγινε παράνομα και προσπάθησε δια της  διοικητικής αποβολής να δώσει λύση στο πρόβλημα. Στελέχη της ΚΕΔ αναφέρουν  ότι ο δήμος εκμίσθωσε χώρο που δεν του ανήκει. Το θέμα βρίσκεται στα δικαστήρια και η υπόθεση θα έρθει στο ακροατήριο στα μέσα Σεπτεμβρίου. Δεν είναι απίθανο στην περίπτωση που δικαιωθεί η ΚΕΔ και το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ο σημερινός εκμισθωτής του χώρου που πληρώνει κανονικά τις εισφορές του στο δήμο Σερβίων να στραφεί νομικά εναντίον του δήμου ζητώντας αποζημιώσεις για απώλεια εσόδων.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010 15:28