Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 15:48

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: «Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΞεκινάνε αύριο Τσικνοπέμπτη, οι εορταστικές εκδηλώσεις για το μεγαλύτερο λαογραφικό και πολιτιστικό γεγονός στην Κοζάνη.

Ο δήμος Κοζάνης για άλλη μια χρονιά δηλώνει πανέτοιμος για την διοργάνωση της αποκριάς που ενώνει όλους τους δημότες της περιοχής σε ένα ατέλειωτο γλέντι μέχρι την Καθαρά Δευτέρα και που βέβαια προσελκύει στην περιοχή χιλιάδες επισκέπτες.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, η αρμόδια αντιδήμαρχος Νικολέτα Μπουμπόναρη και η διευθύντρια της ΔΕΠΑΚ Γιάννα Βόμβα, παρουσιάστηκε αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξετυλίγεται από αύριο στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα.

«Μπορεί να διανύουμε μια δύσκολη περίοδο αλλά πιστεύουμε πως και φέτος οι δημότες της Κοζάνης αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες θα βιώσουν μια αξέχαστη αποκριά αντάξια της φήμης που έχει. Η οικονομική κρίση μπορεί να επηρεάζει τα πάντα στη ζωή μας και εμείς προσπαθήσαμε να μην ξεφύγουμε στους προϋπολογισμούς στην φετινή διοργάνωση και να κρατήσουμε το κόστος στα περσινά επίπεδα», σημείωσε ο κ. Μαλούτας.

Όπως αναφέρθηκε ο φετινός συνολικός προϋπολογισμός των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Κοζάνη θα αγγίξει τα 350.000 ευρώ.

Τόσο ο δήμαρχος Κοζάνης όσο και η κα Μπουμπόναρη εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την αθρόα προσέλευση των επισκεπτών, εξάλλου ήδη είναι κλειστά όλα τα δωμάτια των ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής, και επισήμαναν πως οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο στην διεξαγωγή των εκδηλώσεων. «Η Κοζάνη είναι συνηθισμένη σε αντίξοες συνθήκες να γιορτάζει την αποκριά», τονίστηκε.

Ο κ. Μαλούτας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επαφές που είχε με το διοικητικό συμβούλιο των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής απευθύνοντάς τους «έκκληση για αυτοσυγκράτηση στις τιμές των δωματίων που διαθέτουν».

Τόσο για τις αυξήσεις στις τιμές κάποιων ξενοδοχείων της περιοχής όσο και για τις αυξήσεις στις τιμές προϊόντων που προσφέρονται κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αυτήν την περίοδο ο κ. Μαλούτας τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση καταδικάζω οποιαδήποτε κίνηση αισχροκέρδειας γίνεται με αφορμή της αποκριές και γι αυτό απευθύνω έκκληση για αυτοσυγκράτηση… είναι κρίμα πάντως αν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα να δυσφημούμε την Κοζάνη».

Η κα Μπουμπόναρη επισήμανε πως «και φέτος η αποκριά στην Κοζάνη θα έχει την αίγλη που είχε όλα αυτά τα χρόνια».

Έγινε αναφορά στο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις των φανών, των συλλόγων, τα Sourd Games, τις τρεις θεατρικές παραστάσεις που ανέβουν αυτές τις μέρες, αλλά και την παρέλαση και τους φανούς την Κυριακή της μεγάλης αποκριάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος προστίθενται άλλοι δύο φανοί στην πόλη της Κοζάνης πρόκειται για τους φανούς της πλατείας Λασσάνη και τον φανό στην περιοχή Κρεβατάκια.

Η κ. Βόμβα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε αυτές τις μέρες με όλα όσα αφορούν την αποκριά στην Κοζάνη. Όλοι λοιπόν μπορούν να επισκεφθούν την εξής σελίδα στο ίντερνετ: www.depakoz.gr

            
 
Δελτίο τύπου δήμου Κοζάνης - πρόγραμμα
«Κοζανίτικη Αποκριά: μια ξεχωριστή γιορτή»
 

Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣΠανέτοιμοι είναι ο Δήμος Κοζάνης και η Δ.Ε.Π.Α.Κ.Π.Κ. να υποδεχτούν την Κοζανίτικη Αποκριά με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που ξεκινά την Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου και κορυφώνεται την Καθαρή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010.

Πρωταγωνιστής και της φετινής Αποκριάς θα είναι ο Φανός, το μακροβιότερο έθιμο της πόλης. Με χορό και παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια ο φανός θα ζεστάνει τις καρδιές όλων, θα μας βοηθήσει «να ξορκίσουμε την κακοδαιμονία» των καιρών.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας, μέσα από τους Φανούς, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις καλλιτεχνικές ομάδες συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή γιορτή, γίνονται όλοι κοινωνοί ενός μοναδικού και αυθεντικού εθίμου. Ενός εθίμου που τους «χωράει» όλους : μεγάλους και παιδιά, νέους και γεροντότερους, άνδρες και γυναίκες, ντόπιους και «ξένους».

Η πόλη, φόρεσε τα γιορτινά της, για να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα από τις γειτονικές μας πόλεις.

 
 
ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΓΙΑ 12 ΜΕΡΕΣ 
 
Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου

Πανηγυρική θα είναι φέτος η έναρξη της Κοζανίτικης Αποκριάς με πρωταγωνιστή της μέρας το Φανό «Πηγάδ’ απ’ του Κεραμαριό».

Αμέσως μετά το χαιρετισμό του, ο Δημάρχου Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, θα καλέσει τον κόσμο να συμμετέχει στο γλέντι που θ’ αρχίσει στις 21.00 το βράδυ στο χώρο του Φανού.

 
Καθημερινό Θέαμα στην Πλατεία

Από την Τσικνοπέμπτη έως και την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς, χορευτικά τμήματα συλλόγων του νομού μας αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας θα παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς και λαϊκά δρώμενα στην Κεντρική Πλατεία.

 
Γλέντι σ’ ένα Φανό κάθε βράδυ

Γιορτή στις γειτονιές. Κάθε βράδυ ανάβει κι ένας Φανός στις γειτονιές της πόλης. Φέτος θα ανάψουν δυο νέοι φανοί, στην πλατεία Λασσάνη και στην περιοχή Κρεβατάκια. Ξεφάντωμα με χάλκινα, «ξιανέντραπα» τραγούδια, κρασί και κιχιά.

 
 
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΝΕΟΥΣ
 
·       Η Είσοδος του Καρνάβαλου – Παιδική Αποκριά με πολλές εκπλήξεις

Την Κυριακή της Μικρής Αποκριάς, ο βασιλιάς των ημερών κατεβαίνει στην πόλη. Με την συνοδεία της Πανδώρας, μικρών χορευτών του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών και μεταμφιεσμένων μαθητών καταλήγει στην Κεντρική Πλατεία στις 11.30 το πρωί. Πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν εκεί τους μικρούς φίλους της Αποκριάς όπως Ηappenings με τον Gummy Bear, προσωπογραφίες, παραδοσιακά παιχνίδια, χάσκα και πολλές άλλες εκπλήξεις (συνδιοργάνωση με το Φανό «Λάκκους τ’ Μάγγαν» και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κοζάνης)και βέβαια χορευτικά του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών.

  • Παιδικοί Φανοί στις γειτονιές και Παιδικοί χοροί με ταχυδακτυλουργό και κλόουν στο Δημοτικό Αναψυκτήριο.
  • Sourd Games (Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας, Πρόσκοποι, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού)

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου η Κεντρική Πλατεία και οι Κεντρικοί Πεζόδρομοι θα πλημμυρίσουν νιάτα. Χιλιάδες μαθητές θα αγωνιστούν προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι …σιουρδουντάμαρα!

Η παράδοση συναντάει το κέφι, την τρεχάλα και το ποδοβολητό!

Καινοτομία για φέτος αποτελούν τα νέα παιχνίδια που προστέθηκαν στα Sourd Games, το salto trampoline και ο εξομοιωτής surf που αναμένεται να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και την μαζική συμμετοχή των νέων.

·       Φανός Νεολαίας

Ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης (Κοβεντάρειο), με οικοδεσπότη το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας, θα φιλοξενήσει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 στις 22.00 το βράδυ τον πιο νεανικό Φανό της Κοζάνης. Κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σ’ αυτή τη μοναδική γιορτή με χορό, τραγούδι και κεράσματα. Ο Φανός Νεολαίας ξυπνάει τα νιάτα που όλοι κρύβουμε μέσα μας!

·       Πάρτι Νεολαίας

Το απίστευτο πάρτι, που χάρισε τα τελευταία χρόνια μοναδικό χρώμα στο Σαββατόβραδο της Μεγάλης Αποκριάς, θα γίνει και φέτος πόλος έλξης των χιλιάδων επισκεπτών μας. Το ΤΟ.ΣΥ.Ν. και τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στις 13 Φεβρουαρίου, από τις 22.00 το βράδυ, χαρίζοντάς μας αξέχαστες στιγμές.

·       Φανός στο Τ.Ε.Ι.

Για τέταρτη φορά θα ανάψει φέτος, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, Φανός στο Τ.Ε.Ι. σε μια προσπάθεια να μυηθούν οι φοιτητές στο μοναδικό έθιμό μας.

Ÿ       Τσ’ Στράτας ου Φανός θα ανάψει φέτος για τέταρτη φορά (13 Φεβρουαρίου) σε συνδιοργάνωση με την διαδυκτιακή σελίδα www.sourdos.gr με αφετηρία την περιοχή του Βαλταδωρείου μέχρι την Κεντρική Πλατεία της πόλης.

 
 
 
Εκδηλώσεις Εθνοτοπικών Συλλόγων
 

Τα τελευταία χρόνια προστέθηκε στο πρόγραμμα της Κοζανίτικης Αποκριάς η διοργάνωση εκδηλώσεων σε συνεργασία με εθνοτοπικούς συλλόγους. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε έναν πολιτισμικό διάλογο που θα φέρει κοντά όλους όσοι ζουν στην πόλη μας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ηπειρώτικη βραδιά (9/2), συνδιοργάνωση του Δήμου Κοζάνης με το Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης, Βραδιά Μεταναστών (5/2) σε συνεργασία με τους Μετανάστες Κοζάνης, Γρεβενιώτικη Βραδιά (10/2) σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Γρεβενιωτών, τον Δήμο Κοζάνης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, και τέλος Βραδιά Βοϊωτών (12/2) (σε συνεργασία με το Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης).

 
Έκθεση Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων
 

Κατά τη διάρκεια του δωδεκαημέρου της Αποκριάς θα λειτουργήσει και φέτος με πρωτοβουλία του Δήμου έκθεση παραδοσιακών προϊόντων σε ειδικό περίπτερο στον κεντρικό πεζόδρομο (δίπλα από το Δημαρχείο). Οι επισκέπτες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα αλλά και να πληροφορηθούν τα σημεία από τα οποία μπορούν να τα προμηθευτούν.

 

Έκθεση  «Η Κρήτη ταξιδεύει στη Δυτική Μακεδονία»

 

Στη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης που στεγάζεται στο Αρχοντικό Λασσάνη κατά την περίοδο της Αποκριάς και μέχρι της 14 Μαρτίου θα φιλοξενείται, μια μοναδική έκθεση που διοργανώνεται από το Δήμο Κοζάνης και τη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ, το Σύλλογο Κρητών Κοζάνης, τη συλλογή Μαργαρίτας Σαμούρκα, τη Χαρτογραφική Επιστημονική Εταιρία Ελλάδας και το Μικρό Ναυτίλο.

 
Θεατρικές Παραστάσεις στο Κοζανίτικο ιδίωμα
 

Τρεις θεατρικές παραστάσεις στο Κοζανίτικο ιδίωμα θα έχουν φέτος την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Τη θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης αλλά και τις παραστάσεις των θεατρικών ομάδων των «Κασμιρτζίδων» και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κόζιανη».  

 
«ΝΙΑΝΙΑ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ του Γιώργου Παφίλη. (Αίθουσα Φίλιππος)
 

 «Θ’ος Σχουρέστον» της Θεατρικής Ομάδας Κασμιρτζήδων σε σκηνοθεσία τουΜαργαρίτη Μπουμπόναρη και κείμενο του Γιάννη Πλόσκα. (Αίθουσα Τέχνης)

 

«Μπαρντόν Μαχαλάς» της Θεατρικής Ομάδας Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΟΖΙΑΝΗ» του Μανώλη Μαρκόπουλου. (Ολύμπιον)

 
Κυριακή Μεγάλης Αποκριάς
 

Την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς 14 Φεβρουαρίου στις 15.00, οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας θα απολαύσουν τη μεγαλειώδη παρέλαση αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων: χρώματα, μουσική, χορός και κίνηση, άρματα φορτωμένα τη λαϊκή έμπνευση και την τοπική παράδοση και χιλιάδες καρναβαλιστές γεμάτοι κέφι και διάθεση για ξεφάντωμα θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

 
Άναμμα όλων των Φανών
 

Το αποκορύφωμα της Κοζανίτικης Αποκριάς όπως κάθε χρόνο, είναι το άναμμα όλων των Φανών το βράδυ της Κυριακήςσ' όλες τις συνοικίες της Κοζάνης. Ο Φανός είναι γιορτή και ξεφάντωμα γύρω από το βωμό της αποκριάτικης εορταστικής πυράς με φαγοπότι και οινοποσία, τραγούδι, χορό κι αθυροστομία χωρίς όρια. Παιδί πανάρχαιων εθίμων με λατρευτικό και μαγικό χαρακτήρα που κατόρθωσε να επιβιώσει μέσα στο χρόνο αλλάζοντας το περίβλημά του και κρατώντας την ουσία του. Οι Φανοί θα ανάψουν στις 20.30 το βράδυ της Μεγάλης Αποκριάς, κι αμέσως θα ξεκινήσει το τραγούδι κι ο χορός γύρω του, ενώ το γλέντι θα κρατήσει ως τις πρωινές ώρες.

 
Καθαρή Δευτέρα
 

Η Αποκριά θα τελειώσει ουσιαστικά την Καθαρή Δευτέρα με γιορτή στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου. Μπάντες χάλκινων διάσπαρτες, χορός, προσφορά νηστίσιμων και ευχές για καλή Σαρακοστή. Η γιορτή και οι εκδηλώσεις της Αποκριάς θα κλείσουν το απόγευμα με την απονομή επαίνων από το Δήμαρχο σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Αποκριάς έχει ως εξής:

 
 
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 

11.00   Αναψυκτήριο Αγίου Δημητρίου: Αποκριάτικος Χορός για τα ΑμΕΑ

16.00   Φανός «Πηγάδ’ απ’ του Κεραμαριό»: Άναμμα Παιδικού Φανού

17.30   Αναψυκτήριο Αγίου Δημητρίου: Παιδικός Αποκριάτικος Χορός με τον κλόουν ΜΠΡΡΡΟΝΤΟ!!!

18.30     Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «ΕΜΑΣ Μέγας Αλέξανδρος» Λευκοπηγής

19.00 Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροβαλτινών

           Κοζάνης

19.30 Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκόβρυσης

20.00 Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «Μαρκίδες
           Πούλιου» Σιάτιστας

20.20 Κεντρική Πλατεία: Χαιρετισμός και καλωσόρισμα της Αποκριάς από το Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα

20.30     Κεντρική Πλατεία: Φανός «Πηγάδ’ απ’ του Κεραμαριό»

21.00   Κεντρική Πλατεία: Μοντέρνοι Χοροί από τη Σχολή Dancing Queen

21.00   Φανός «Πηγάδ’ απ’ του Κεραμαριό»: Γλέντι του Φανού
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 
16.00   Φανός «Γιτιά»: Άναμμα Παιδικού Φανού
18.00 Φανός «Αριστοτέλης»: Άναμμα Παιδικού Φανού

18.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Τρανοβάλτου «Η Αναγέννηση»         

19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου

19.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα του ΚΑΠΗ Κοζάνης

20.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Κώμης

20.30     Κεντρική Πλατεία: Φανός «Γιτιά»

21.00   Κεντρική Πλατεία: Βραδιά Μεταναστών (σε συνεργασία με τους Μετανάστες)

21.00   Φανός «Γιτιά»: Γλέντι του Φανού

21.00   Φανός «Κρεβατάκια»: Γλέντι του Φανού

 
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 

16.00 Φανός «Μπουντανάθκα»: Άναμμα Παιδικού Φανού

18.30     Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρανών

19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Καρδιάς «Η Πρόοδος»

19.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης

20.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Δρεπάνου

20.30     Κεντρική Πλατεία: Φανός «Μπουντανάθκα» 

21.00   Κεντρική Πλατεία: Μοντέρνοι Χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρεπάνου

21.00 Φανός «Μπουντανάθκα»: Γλέντι του Φανού

 
ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΚΡΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 
11.00 – 14.00 Κεντρική Πλατεία: ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ

11.00   Κεντρική Πλατεία: Είσοδος Καρνάβαλου με τη συνοδεία της Πανδώρας και μεταμφιεσμένων παιδιών

11.15 – 12.15 Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα του Συνδέσμου Γραμμάτων και

 Τεχνών Ν. Κοζάνης

12.15   Κεντρική Πλατεία: Ηappenings με τον Gummy Bear, προσωπογραφίες, παραδοσιακά παιχνίδια, χάσκα και πολλές άλλες εκπλήξεις (συνδιοργάνωση με το Φανό «Λάκκους τ’ Μάγγαν» και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κοζάνης)  

(Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον 1ο όροφο της Λέσχης Αξιωματικών Κοζάνης)

16.00   Φανός «Παύλος Μελάς»: Άναμμα Παιδικού Φανού
17.00   Πεζόδρομοι και μπαρ του κέντρου : Όλοι μαζί, μια μουσική

18.30     Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Μορφωτικού Συλλόγου Πτελέας

19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Κοίλων

19.30     Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «Προοδευτικός» Μηλιάς

19.30   Δημοτικό Διαμέρισμα Λευκοπηγής: Άναμμα Φανού και γλέντι

20.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας Θεσσαλονίκης

20.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα και Φανός «Παύλος Μελάς»

21.00   Φανός «Παύλος Μελάς»: Γλέντι του Φανού
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 
16.00   Φανός «Άι Θανάσης»: Άναμμα Παιδικού Φανού

18.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Μοντέρνου Χορού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου

19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου και Φανός «Άι Θανάσης»

20.15     Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα και Φανός «Άι Δημήτρης»

21.00   Φανός «Άι Θανάσης»: Γλέντι του Φανού
21.00   Φανός «Άι Δημήτρης»: Γλέντι του Φανού
 
 
 
ΤΡΙΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 
16.00   Φανός «Κεραμαριό»: Άναμμα Παιδικού Φανού

18.00   Αναψυκτήριο Αγίου Δημητρίου: Παιδικός Αποκριάτικος Χορός με τον κλόουν ΜΠΡΡΡΟΝΤΟ!!!

18.15    Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροδεντρίου

18.30   Τ.Ε.Ι. Κοζάνης: Άναμμα Φανού

18.30     Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξιωτών Κοζάνης

19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού

19.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα και Φανός Πλατάνια

20.30     Κεντρική Πλατεία: Φανός «Κεραμαριό»

21.00   Φανός «Κεραμαριό»: Γλέντι του Φανού 

21.00   Φανός «Πλατάνια»: Γλέντι του Φανού 

21.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών

            Κοζάνης
21.30     Βραδιά Ηπειρωτών (συνδιοργάνωση του Δήμου Κοζάνης με το Σύλλογο
            Ηπειρωτών Κοζάνης).
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 

18.00   Περιοχή ΖΕΠ: Άναμμα Παιδικού Φανού

18.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «Κόζιανη»

19.30     Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενιωτών

            Κοζάνης

19.50     Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μετσόβου

20.00   Περιοχή ΖΕΠ: Άναμμα Φανού και γλέντι

20.10   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης»

20.30     Κεντρική Πλατεία: Φανός «Αριστοτέλης»

21.00   Χώρος του Φανού «Γιτιά»: Βραδιά Γρεβενιωτών (σε συνεργασία με το Σύλλογο Γρεβενιωτών Κοζάνης. Συνδιοργάνωση του Δήμου Κοζάνης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών)

21.00   Φανός «Αριστοτέλης»: Γλέντι του Φανού

21.10   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Βατερού

 
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 
16.00   Φανός «Σκ’ ρκα»: Άναμμα Παιδικού Φανού

18.30  Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Αλωνακίων

19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Καισαρειάς

19.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Κήπου

20.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωακείμ Λιούλιας» Κρόκου

20.30     Κεντρική Πλατεία: Φανός «Σκ’ ρκα»

21.00   Κεντρική Πλατεία: Λατινοαμερικάνικοι και Ευρωπαϊκοί Χοροί από τη Σχολή

           Spirit of Dance 
21.00   Φανός «Σκ’ ρκα»: Γλέντι του Φανού
 
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 

11.00   Κεντρική Πλατεία – Κεντρικοί Πεζόδρομοι: Sourd Games με διοργανωτές τους Προσκόπους, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κοζάνης και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Κοζάνης

16.00   Φανός «Αλώνια»: Άναμμα Παιδικού Φανού

18.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου «Φίλοι της Παράδοσης»

19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Συλλόγου Κρητών Ν. Κοζάνης «Η Μεγαλόνησος»

19.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Σκήτης

20.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου «Φίλοι της Παράδοσης»

20.30     Κεντρική Πλατεία: Φανός «Αλώνια»

21.00   Φανός «Αλώνια»: Γλέντι του Φανού

21.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής

21.20   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης

            «Η Αγία Παρασκευή»

21.30     Κεντρική Πλατεία: Βραδιά Βοϊοτών (σε συνεργασία με το Σύλλογο Βοϊωτών

            Κοζάνης)

22.00   Κεντρικός Πεζόδρομος: Φανός Νεολαίας με διοργανωτή το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Κοζάνης

 
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 

18.30     Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδνοί»

19.00   Πλατεία Ελευθερίας έως Κεντρική Πλατεία: Κινητός Φανός – Τσ΄ Στράτας ου Φανός (Συνδιοργάνωση με τη διαδικτυακή σελίδα www.sourdos.gr)

19.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης

19.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Κοζάνης

20.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης

20.30   Κεντρική Πλατεία: Φανός «Λάκκους τ’ Μάγγαν»

21.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδνοί»

21.00   Φανός «Λάκκους τ’ Μάγγαν»: Γλέντι του Φανού

21.45   Κεντρική Πλατεία: Επιδείξεις Μοντέρνου Χορού του Συλλόγου Μακεδονική Δύναμη

22.00   Κεντρική Πλατεία: Πάρτι Νεολαίας του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Κοζάνης

 
ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 
12.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα του Αρχείου Ανασελιτσιωτών Βοϊου
12.30   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πνευματικού Κέντρου Κυμίνων Δήμου Αξιού Θεσσαλονίκης

13.00   Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρόοδος» Κρεμαστής Δήμου Πεταλούδων Ρόδου

13.30     Κεντρική Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροποτάμου Δράμας

15.00   Παύλου Μελά έως τέρμα Πλατείας Αριστοτέλους: Παρέλαση Αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων

Μετά το πέρας της παρέλασης στην Κεντρική Πλατεία: Άναμμα Κεντρικού Φανού από

 το Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα – Δεξίωση στο Δημαρχείο.

20.30 Άναμμα όλων των Φανών:    Άι Δημήτρης, Άι Θανάσης, Αλώνια, Αριστοτέλης, Γιτιά, Κασμιρτζήδις, Κεραμαριό, Κρεβατάκια, Λάκκους τ’ Μάγγαν, Μπουντανάθκα, Π. Μελάς, Πηγαδ’ απ’ του Κεραμαριό, Πλατάνια, Πλατεία Λασσάνη, Σκ’ρκα.

 

Επίσης Φανός θα ανάψει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεταμόρφωσης.

 
 
ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ - 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 

Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με Συλλόγους προσφέρει νηστίσιμα:

 
09.00   Προφ. Ηλίας Μεταμόρφωσης (Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης)

10.00   Προαύλιο Κοινοτικού Καταστήματος (Πολιτιστικός Σύλλογος Πτελέας)

10.00   Πάρκο Αγίας Παρασκευής Καρυδίτσα (Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδίτσας «Ο Γάβρος»)

11.00 Αίθουσα Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Καρδιάς (Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Καρδιάς)

11.00 Εξωκλήσι Παναγίας (Σύλλογος Φίλοι του Ψηλού Αι Λια και των λοιπών
             εξωκλησίων)

11.00   Άγιος Χαράλαμπος Κοζάνης (Σύλλογος Γρεβενιωτών. Χορηγία: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών. Με την ορχήστρα της Νομαρχίας Γρεβενών και το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Αβδέλας Βασιλίτσας)

11.00   Αγία Παρασκευή Κοζάνης (Πολιτιστικός Σύλλογος Π. Μελάς)
11.00   Αγία Παρασκευή Κοζάνης (Σύλλογος Σαμαριναίων Κοζάνης)
11.00   Περιοχή Ζυγκόστι Λευκοπηγής (Δ.Δ. Λευκοπηγής)
11.00   Πάρκο Συλλόγου Ηπειρωτών (Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης)
11.30   Ιππικό Κέντρο – Πετρανά (Ιππικός Σύλλογος Κοζάνης)
11.30   Εκκλησία Αποστόλου Θωμά (Σύλλογος Αλληλεγγύη)
12.00   Ψηλός Άι – Λιας (Ε.Ο.Σ.)
12.00   Καταφύγιο Σμάθκο (Σ.Ε.Ο.)
12.00   Μελίσσια (Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων)

12.00   Δάσος Κουρί / Κατασκηνωτικό Κέντρο Γ. Χαλκιάς (Παλαιοί Πρόσκοποι)

13.00   Περιοχή Σμάθκο (Κασμιρτζήδις)
15.00   Πάρκο Αγ. Δημητρίου (Δήμος & Δ.Ε.Π.Α.Κ.Π.Κ.)

16.00 Πάρκο  Αγ. Δημητρίου (Απονομή επαίνων από το Δήμαρχο, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και τη Δ.Ε.Π.Α.Κ.Π.Κ.)

 
 
 
 
 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 
ΘΕΑΤΡΟ
 
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ
 
«ΝΙΑΝΙΑ»
Γιώργου Παφίλη
 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παφίλης

Σκηνικά: Νίκος Λαβαντσιώτης

Φωτισμοί: Σάκης Παπαδόπουλος
 
Παρασκευή 5 έως και Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010
ώρα 21:00
ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Πληροφορίες: 24610-24062

 
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΣΜΙΡΤΖΗΔΩΝ
 
«Θ’ος Σχουρέστον»
 

Κείμενο: Γιάννης Πλόσκας

Σκηνοθεσία: Μαργαρίτης Μπουμπόναρης

 

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου - Μόνο για το ΚΑΠΗ Κοζάνης

ώρα 19.00

Τρίτη 9, Τετάρτη 10, Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

ώρα 21:00

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Σχολείο και στο Σύλλογο Αυτιστικών Παιδιών

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

ώρα 21.00

Με πρόσκληση για τους ετεροδημότες

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Πληροφορίες: 24610-30125

 
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΟΖΙΑΝΗ»
 
«Μπαρντόν Μαχαλάς»
 

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μανώλης Μαρκόπουλος

 
Δευτέρα 8 έως και Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010
ώρα 21:30
ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Πληροφορίες: 6948286427

 
ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
 

7 – 15 Φεβρουαρίου: Κεντρική Πλατεία

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Τα τμήματα των Φανών συνοδεύει η Φιλαρμονική του Δήμου «Πανδώρα» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Πάρι Καραχάλιου

 

* Το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης θα λειτουργεί καθημερινά 8:30 – 14:00 & 17:30 – 20:00 και την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς θα παραμείνει ανοιχτό όλη την ημέρα

 

* Το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας του Δήμου Κοζάνης θα λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα – Σάββατο 10:30 – 13:30 & την Τετάρτη 17:30 – 20:30. Την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς θα λειτουργεί από 10:30 – 13:30 & 17:00 – 20:00.

 

* Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής θα λειτουργεί τις καθημερινές 8:00 – 15:00, το Σαββατοκύριακο 8:00 – 18:00 και την Καθαρή Δευτέρα 8:00 – 18:00.

 

* Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης θα λειτουργεί τις καθημερινές 8:00 – 21:00

 

* Η Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης – Αρχοντικό Λασσάνη θα λειτουργεί τη Δευτέρα και την Παρασκευή 11:00 – 13:00, το Σαββατοκύριακο της Μικρής Αποκριάς 11:00 – 13:00 και 18.00 – 20.00, το Σάββατο 10:00 – 19:00 και την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς 10:00 – 15:00. Κατά την περίοδο της Αποκριάς θα φιλοξενείται η έκθεση με τίτλο «Η Κρήτη ταξιδεύει στη Δυτική Μακεδονία».

 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Δήμος Κοζάνης

Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Κοζάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 11:26