Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 11:42

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

altΗ Αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης δίνει χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες προς τους πολίτες για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών (διαρρήξεις) κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.
Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:
1. Πριν φύγετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε κανείς να μην παραβιάσει το σπίτι ή το κατάστημά σας και μην αφήνετε φανερές ενδείξεις (μηνύματα κλπ) ότι πρόκειται να απουσιάσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2.  Όταν αναχωρείτε από τα σπίτια σας να ασφαλίζετε καλά την είσοδο του διαμερίσματος και κυρίως τις μπαλκονόπορτες, ιδιαίτερα όσοι μένουν σε ισόγεια και ρετιρέ.

3. Αν πρόκειται να απουσιάσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα να ενημερώνετε πρόσωπα απολύτου εμπιστοσύνης σας για να επιβλέπουν το σπίτι σας.

4. Χρησιμοποιείστε όποια μέτρα προστασίας κρίνετε απαραίτητα για το χώρο σας.(συναγερμό, κλειδαριές, αυτόματο διακόπτη φώτων κλπ)

5. Αποφεύγετε να διατηρείτε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στα σπίτια σας.

6. Ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία σε περίπτωση διάρρηξης και μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες, μέχρι να φτάσουν οι Αστυνομικοί.

7. Κλειδώστε το αυτοκίνητό σας και χρησιμοποιείστε όποιο επιπλέον μέτρο κρίνετε ότι θα αποτρέψει την παραβίασή του (βέργες τιμονιού, ασφάλειες πεντάλ κλπ)

8. Μην αφήνετε έγγραφα, δεύτερα κλειδιά ή αντικείμενα αξίας μέσα στο αυτοκίνητό σας. Μην αφήνετε σε κοινή θέα στο αυτοκίνητο διάφορα αντικείμενα, όπως τσάντες, φακέλους, ρούχα, κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια κλπ

9. Όταν κυκλοφορείτε με το αυτοκίνητο σας και έχετε τα παράθυρα ανοιχτά, μην αφήνετε στο κάθισμα του συνοδηγού ή στο πίσω κάθισμα την τσάντα σας.

10. Ενημερώστε την Αστυνομία σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου σας ή εκβιασμού για την επιστροφή του.

11. Όταν κυκλοφορείτε πεζοί, να αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή χρήσιμα έγγραφα και πιστωτικές κάρτες σε τσάντα. Μην κρατάτε επιδεικτικά και απρόσεκτα την τσάντα σας. ΠΡΟΣΟΧΗ μετά την ανάληψη χρημάτων από τράπεζα.

12. Τα χρήματα κατά προτίμηση να τοποθετούνται στις εσωτερικές τσέπες των ενδυμάτων.

13. Να περπατάτε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και με κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και κρατείστε την τσάντα σας κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου. Αποφύγετε τους σκοτεινούς και έρημους δρόμους.

14. Αν κάποιος προσπαθήσει να σας αρπάξει την τσάντα και δε μπορέσετε να τον συγκρατήσετε μη διακινδυνεύσετε τον τραυματισμό ή τη ζωή σας.

15. Όταν βρίσκεστε σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό (πολυκαταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς, σταθμούς, λαϊκή αγορά κλπ) , φροντίστε να έχετε καλά ασφαλισμένα τα σημεία που μεταφέρετε χρήματα (τσέπες, τσάντες κλπ).

16. Όταν βγαίνετε στην αγορά για ψώνια να έχετε μαζί σας το αναγκαίο χρηματικό ποσό.

17. Να μην αφήνετε σε δοκιμαστήρια καταστημάτων ή σε παραλίες τσάντες ή πορτοφόλια με χρήματα χωρίς την επίβλεψη σας.

18. Ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία για κάθε άτομο που κινείται ύποπτα έξω από το σπίτι ή τη γειτονιά σας. Αν κινείται ύποπτα αυτοκίνητο που επιβαίνουν άγνωστα άτομα, γράψτε τον αριθμό της πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας και ενημερώστε την Αστυνομία (100).

19. Φροντίστε να ενημερωθείτε για τα μέτρα προφύλαξης που χρειάζονται στο σπίτι, στην πολυκατοικία, στο γραφείο κλπ (ΟΧΙ χρυσαφικά στην κρεβατοκάμαρα).Ζητήστε από την Αστυνομία ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης που μπορείτε και πρέπει να πάρετε.

20. ΠΡΟΣΟΧΗ στα άτομα που έρχονται στο σπίτι σας και με το πρόσχημα ότι κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο τους «χρωστάει» χρήματα, ζητάνε να τους τα δώσετε. ΜΗΝ τους δώσετε χρήματα. Καλέστε αμέσως την Αστυνομία.   

 
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
100                 Κάλεσε για άμεση επέμβαση.

2461054430   
Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης

2463055427   
Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας

2464023333   
Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων

2468022100   
Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης

2465021111   Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 13:40