Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 15:36

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ “METALMANU” ΣΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

altΥπογράφτηκε σήμερα το μεσημέρι στη Νομαρχία Κοζάνης η προγραμματική σύμβαση χρηματοδότησης του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου για τη δημιουργία και την παραγωγική δραστηριοποίηση του πρώτου πανελλαδικά συνεργατικού σχηματισμού επιχειρήσεων μετάλλου – Cluster Metalmanu στη Δ. Μακεδονία. Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής επισήμανε πως «η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση έχει διπλό ουσιαστικό χαρακτήρα, πρώτον είναι να στηρίξει έναν παραδοσιακό και πολύ ισχυρό κλάδο του τόπου μας που έχει να κάνει με τον κλάδο του μετάλλου και δεύτερων να ισχυροποιήσει μια δυναμική παρουσία για τις επερχόμενες περιόδους αλλά και να στηρίξει την εξωστρέφεια του κλάδου».

Ο κ. Δακής τόνισε ότι «δημιουργείτε ένας τεχνολογικός συνεργατισμός μέσα από την δημιουργία συνεργατικών μηχανισμών επιχειρήσεων μετάλλου και βέβαια με την επιστημονική και τεχνολογική στήριξη του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας». Το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμά της Ν.Α. Κοζάνης και αποσκοπεί στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων έρευνας στην τοπική παραγωγή, στη διασύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη τοπική επιχειρηματικότητα, στην απασχόληση φοιτητών του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας και κυρίως στην ανάδειξη του αναπτυξιακού ρόλου που το τεχνολογικό ίδρυμα μπορεί να διαδραματίσει στο σημερινό και επιχειρησιακό περιβάλλον.

altΑπό την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΤ Δ. Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσιος τόνισε ότι «η δημιουργία αυτού του συνεργατικού σχηματισμού είναι πολύ σημαντική η οποία σε όλη την Ευρώπη έχει αρκετά χρόνια που υπάρχει ενώ στην Ελλάδα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όμως αυτή την στιγμή ξαναμπαίνει στην θετική διαδικασία» και συνέχισε λέγοντας πως «η βιωσιμότητα της υπογραφής αυτής θα έχει πάρα πολλά τοπικά ωφέλει».  Κλείνοντας ο κ. Γκανάτσιος στάθηκε στους νέους ανθρώπους και ειδικότερα τους νέους επιστήμονες λέγοντας πως «ένα από τα μελήματα που έχουμε είναι να μην μας φύγει ο νέος επιστήμονας γιατί όταν θα μας φύγουν και αυτοί θα κλείσουμε μόνοι μας την πόρτα της Δ. Μακεδονίας».   

Ο εκπρόσωπος του ΕΒΕ Κοζάνης και πρόεδρος του συνδέσμου κατασκευαστών των αλουμινίων Ν. Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης τόνισε πως « πρέπει επιτέλους να παντρέψουμε την τεχνογνωσία  των επιχειρήσεων μας με την επιστημονική κατάρτιση για να έχουμε θετικά αποτελέσματα και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μας και στην αλλαγή της παραγωγικής διαδικασίας» και συνέχισε αναφέροντας ότι «ξέρουμε όλοι ότι ζούμε σε μια εποχή ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης και διεθνούς ανταγωνισμού και με την δημιουργία του συνεργατικού σχηματισμού θα κάνουμε πιο αναβαθμισμένες τις επιχειρήσεις μας και θα κρατήσουμε τον καταναλωτή στον τόπο μας».

Σ.Φ.      

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 15:50