Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 19:30

Καστοριά: Ανοίγει την Πέμπτη η 47η Διεθνής Έκθεση Γούνας

Με την συμμετοχή εξήντα τεσσάρων εκθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εμπορικών επισκεπτών και επιχειρηματιών από σαράντα χώρες, ανοίγει αύριο, Πέμπτη 25 Αυγούστου, τις πύλες της στην Καστοριά η 47η Διεθνής Έκθεσης

Γούνας Καστοριάς. Πρόκειται για ένα σημαντικό για την μεταποιητική βιομηχανία του κλάδου, οικονομικό γεγονός, που αναπτύσσεται κυρίως στην Καστοριά και την Σιάτιστα και θεωρείται ως μια από τις σημαντικές παγκόσμιες εκθέσεις μετά από αυτές του Χονγκ Κονγκ και της Κοπεγχάγης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Απόστολος Τσούκας είπε ότι «η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς επιστρέφει στην κανονικότητα και βάσει των στοιχείων που έχουμε στα χέρια μας, ευελπιστούμε πως θα είναι ένα γεγονός αντάξιο της ιστορίας του κλάδου». 

Επισήμανε, επίσης, ότι «παρόλες τις διεθνείς εξελίξεις που δημιουργούν ένα αρνητικό οικονομικό κλίμα το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών για την Έκθεσή μας είναι έντονο». 

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή και αναμένονται επισκέπτες από την Ουκρανία και την Ρωσία, ενώ θα δώσουν το παρόν η Κίνα αλλά και η Κορέα, με την τελευταία να «τρέχουν» θετικές εξελίξεις μετά την πετυχημένη επιχειρηματική συνάντηση που είχαν πριν από μερικούς μήνες οι εκπρόσωποί της στην Καστοριά, την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).
 
Ο κ. Τσούκας σημείωσε πως για πρώτη φορά στην φετινή Έκθεση σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο θα προβάλλονται δημιουργίες σχεδιαστών, αλλά και αποφοίτων σχολών μόδας με καταγωγή από τη Δυτική Μακεδονία. 

«Επιθυμούμε να δώσουμε την ευκαιρία στα νέα παιδιά της περιοχής μας να προβάλλουν τις δημιουργίες τους και υποσχεθήκαμε ότι θα είναι μια δράση που θα γίνει θεσμός για τις εκθέσεις που θα ακολουθήσουν στο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Την έκθεση διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ HELLEXPO, η ΠΕ Ενότητα Καστοριάς και ο Δήμος Καστοριάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 19:32