Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 14:41

«Η Καστοριά θα ταξιδεύει σε ολες τις μεγάλες Τουριστικές εκθέσεις» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας (φωτο βιντεο)

του Σπύρου Κουταβα

Την υπόσχεση ότι «η λίμνη τη Καστοριάς και ο γεωφυσικός πλούτος της Περιφέρειας από σήμερα θα ταξιδεύει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές Εκθέσεις του κόσμου όπου η Ελλάδα είναι παρούσα», έδωσε ο υπουργός

Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή την παρουσίαση της οπτικής ταυτότητας και του τουριστικού σήματος της περιφέρειας. Από το Βυζαντινό Μοναστήρι της Μαυριώτισας που αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά ιστορικά, πολιτισμικά και περιβαλλοντικά τοπόσημα της Καστοριάς,  ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τις  προετοιμασίες που έγιναν μήνες πριν από κοινού με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη για την βελτίωση της εικόνας του Τουριστικού προϊόντος της Περιοχής.

Ανέφερε ότι «με βάση τον σχεδιασμό που έχουμε δεν θα φτάνουν οι κλίνες στην Καστοριά αλλά και στην περιφέρεια για να καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών» και ανέφερε ως παράδειγμα επιτυχίας την προβολή του Χειμερινού Νυμφαίου με μικρά φιλμ και φωτογραφίες που έπαιξαν παντού με αποτέλεσμα» να γνωρίσει η περιοχή θετικά αποτελέσματα».

Ο υπουργός φανερά ενθουσιασμένος από την καταπράσινη και γεμάτη πλατάνια διαδρομή της λίμνης Καστοριάς με τον αρχιτεκτονικό μεσαιωνικό πλούτο του Ντολτσό, της Βυζαντινής Μαυριώτισας και των Αρχοντικών της Βόρειας παραλίας της λίμνης, αναρωτήθηκε  εάν η λίμνη Κόμο που έχει αναδειχθεί σένα από τους εγγυημένους και πασίγνωστους τουριστικούς προορισμούς μπορεί να συγκριθεί με την σπανιότητα του τοπίου την ομορφιά και τον Βυζαντινό πλούτο τη λίμνης της Καστοριάς.

Κάλεσε τους επιχειρηματίες του Τουρισμού των ξενοδοχείων της εστίασης και άλλων δραστηριοτήτων αναψυχής να ανταποκριθούν στα σύγχρονα στοιχεία του πράσινου και μπλε περιβαλλοντικού αποτυπώματος στον τουρισμό που μπορεί να αποδειχθεί ως συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή.  Τέλος υποσχέθηκε ότι τα αρχοντικά της πόλης «θα προβληθούν μέσα από τους Μηχανισμούς που έχει το υπουργείο τουρισμού και ο ΕΟΤ στο εξωτερικό» και ότι ο Τουρισμός στην νέα πραγματικότητα της μετάβασης που αντιμετωπίζει η δυτική Μακεδονία θα γίνει «σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης και ευημερίας των κατοίκων της περιοχής».

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης διαπίστωσε ότι στο παρελθόν λόγω άλλων οικονομικών και παραγωγικών προτεραιοτήτων ο τουρισμός εμεινε πίσω, ήταν ουραγός τόσο ως προς την συμμετοχή του στο τοπικό και Εθνικό ΑΕΠ της περιφέρειας και της χώρας.  Τόνισε ότι «αυτό το αλλάζουμε και από δω και στο εξής ο τουρισμός συγκαταλέγεται στους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής».

«Το νέο Τουριστικό λογότυπο και ο το στρατηγικό σχέδιο που έχουμε εκπονήσει είναι η καλύτερη απόδειξη για να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» σημείωσε.


Η μελέτη του στρατηγικού σχεδιασμού και το τουριστικό σήμα της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας έγινε δωρεάν από την Πολιτιστική Εταιρία «Διάζωμα». Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών Νικόλας Κούσουλας που εκπόνησε την μελέτη για λογαριασμό της εταιρίας ΔΙΑΖΩΜΑ τόνισε ότι «η περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας έχει το χαμηλότερο μερίδιο στον Τουρισμό στην Ελλάδα με μόλις
0,3%. Έχει χαμηλή επισκεψημότητα με μόλις 2,5 διανυκτερεύσεις και χαμηλό επίπεδο δαπάνης ανά επισκέπτη».  Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τον νέο τουριστικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί «με έμφαση στον πολιτισμό, στις γεύσεις και την εμπειρία, ότι αυτό θα αλλάξει εις το μέλλον».

Στις παρουσίαση του Τουριστικού σήματος της περιφέρειας Δυτ Μακεδονίας παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ο βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Μητροπολίτης Καστοριάς Καλλίνικος, η εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου,  αντιπεριφερειάρχες και δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Βασίλης Κικίλιας ξεναγήθηκε από την Αρχαιολόγο Ανδρομάχη Σκρέκα στο Βυζαντινό εκκλησάκι της Μαυριώτισας ενώ στην συνέχεια με το Τουριστικό πλοιάριο «Ορεστιάς» πραγματοποίησε  μια μικρή κρουαζιέρα στις ομορφιές της λίμνης.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 18:28