Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 11:42

Τεληγιορίδου και Πέρκα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

"Ψωμί-παιδεία-ελευθερία"

Σύνθημα επίκαιρο σε μια εποχή που ο λαός μας αγωνίζεται να θωρακίσει τα δικαιώματά του  απέναντι σε κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν σε οικονομική δυσχέρεια, εκπαιδευτική οπισθοδρόμηση και αυταρχισμό. 

Με οδηγό τους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας ενάντια στη χούντα που κορυφώθηκαν 17 Νοέμβρη 1973 αγωνιζόμαστε με ευθύνη για  δημοκρατία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ελευθερία. Αγωνιζόμαστε για να νικήσει η ζωή. 

Το Πολυτεχνείο είναι ο φάρος των αγώνων του λαού μας  ενάντια στη βία και τον αυταρχισμό.

Είναι η παρακαταθήκη της λαϊκής βούλησης για τη εδραίωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, για το δικαίωμα στην ελευθερία λόγου, για την αποτροπή   της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης, για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και στη διαφορετική άποψη.

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα.

Πετη Πέρκα: Να νικήσει η ζωή! Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ξεσηκωμός των φοιτητών που στήριξε και αγκάλιασε ο λαός της Αθήνας στέλνει το μήνυμα ότι κανένα καθεστώς, όση βία και αν επιστρατεύσει, δεν είναι ανίκητο. Η 17η Νοεμβρίου υπενθυμίζει ότι ο δρόμος για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη χαράσσεται από τους μεγάλους αγώνες του λαού. Αγώνες κόντρα σε αυταρχικά καθεστώτα και τα κάθε λογής αντιδραστικά στηρίγματα τους.

Σήμερα ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας ορίζεται κυρίαρχα από το καθήκον να νικήσει η ζωή! Να προστατεύσουμε την κοινωνία από τη φονική πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες που έχει αυτή προκαλέσει! Να θωρακίσουμε την κοινωνία από το τρομακτικό κύμα λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος! Να βγούμε όρθιοι και νικητές!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την δημόσια υγεία και συνολικότερα την ασφάλεια της κοινωνίας. Δουλειά της είναι η προστασία των συμφερόντων των λίγων, των κλινικαρχών, του ΣΕΒ, των ιδιωτικών κολεγίων. Η βία και ο αυταρχισμός είναι το συμπλήρωμα μίας κυβερνητικής πολιτικής που είναι εχθρική προς τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει ξανά την ΕΥΠ σε μηχανισμό παρακολούθησης πολιτών, αναζητώντας «εσωτερικούς εχθρούς». Είναι πλέον φανερό ότι το «τελευταίο μίλι» του κ. Μητσοτάκη αποτελεί έναν ατελείωτο Γολγοθά. Η μόνη διέξοδος είναι να φύγει αυτή η αυταρχική, αναποτελεσματική και αντιδραστική κυβέρνηση!

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Η λάμψη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας εμπνέει ενάντια στην μοιρολατρία, ενάντια στην αποδοχή της παρακμής. Θυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει έναν λαό που διεκδικεί το δικαίωμα του σε μία καλύτερη ζωή με δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Φλώρινας καλεί όλες και όλους να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις της 17ης Νοεμβρίου (Πλατεία Γ. Μόδη-κανόνια 11:00) με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Κινητοποιήσεις που αντικειμενικά ορίζονται και από τον σημερινό αγώνα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και στήριξης του ηρωικού αγώνα των υγειονομικών μας. 

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Στους αγώνες για την κατοχύρωση των σύγχρονων κοινωνικών δικαιωμάτων. Στους αγώνες για μια ζωή με Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 11:49