Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 14:05

Νέος Μητροπολίτης Καστοριάς ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος

Νέος Μητροπολίτης Καστορίας εξελέγη με 47 ψήφους ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος. Ο συνυποψήφιός του, Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, έλαβε 26 ψήφους, ενώ ο Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς 1 ψήφο.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Καλλινίκος Γεωργάτος ήταν μέχρι σήμερα πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και έχει καταγωγή από την Έδεσσα. Μεγάλωσε και αναπτύχθηκε μέσα σε εκκλησιαστικό περιβάλλον, που συνοδευόταν πάντοτε από την παρουσία του Μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης και νυν Αγίου Καλλινίκου. Αποφοίτησε το 1986 από την παιδαγωγική ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης. Υπηρέτησε επτά χρόνια ως δάσκαλος σε σχολεία της Αθήνας και της περιφέρειας.

Από μαθητής του Δημοτικού συνδέθηκε πνευματικά με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, Ιεροκήρυκα τότε στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης.

Όταν ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος εξελέγη Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου πήγε κοντά του. Από τότε εργάζεται στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και συντελεί στην έκδοση της “Εκκλησιαστικής Παρέμβασης”.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 14:08