Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 14:21

«Η Καστοριά σβήνει», έκκληση από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ προς τους φορείς, ώστε να ληφθούν πρωτοβουλίες

Έκκληση στους φορείς να λάβουν πρωτοβουλίες για το μέλλον της Καστοριάς απευθύνει ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Σε ανοικτή επιστολή τους καλεί σε δραστηριοποίηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ακριτικού νομού.  «Πρέπει να απαιτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με συνθήκες που είναι στο χέρι μας να τις πετύχουμε, χρειάζονται θέληση και πολιτική βούληση» σημειώνει ο Μητροπολίτης ενώ καλεί τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης τους πολιτικούς και τους εκπροσώπους των φορέων «σε ομόνοια και ενότητα επισημαίνοντας ότι ‘’η ισχύς εν τη ενώσει’’ και είναι κάτι που μπορεί να πετύχουμε».

«Αυτή την ώρα κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για τα όσα διαδραματίζονται στον τόπο μας» σημειώνει ο κ. Σεραφείμ, υπογραμμίζοντας ότι «ο εφησυχασμός είναι η χειρότερη αντίδραση». Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ακριτική περιοχή της χώρας, λέγοντας ότι «Καστοριά σβήνει», ότι «μειώνεται το ανθρώπινο δυναμικό»  και ότι οι «διαθέσιμες θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες». Υπενθύμισε ότι οι νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να φύγουν, είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό, για την εξεύρεση ενός καλύτερου μέλλοντος και κατέληξε λέγοντας ότι «θα πρέπει κάτι να κάνουμε, το οφείλουμε στον τόπο μας και στους ανθρώπους αυτής της περιοχής».

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ επικαλούμενος στοιχεία του τοπικού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, διαπιστώνει ότι ο ακριτικός νομός  «μαραζώνει από την ανεργία, η οποία φθάνει στο 55%».

Τέλος, μίλησε με θετικά λόγια σχετικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμαρχος Καστοριάς Ιωάννης Κορεντσίδης, να καλέσει όλους τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει ο ακριτικός νομός, και την διαμόρφωση ενός υπομνήματος που θα δοθεί στον πρωθυπουργό.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ | Σ κοΥΤΑΒΑΣ