Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 10:21

Τηλε-σύσκεψη με τον υφ Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα για το Φράγμα Νεστορίου Καστοριάς

Στη συζήτηση συμμετείχε  με τηλεδιάσκεψη  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, ενώ το συντονισμό της ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Γιώργος Κασαπίδης. Η δίωρη περίπου συνάντηση, που να σημειωθεί ότι γίνεται για πρώτη φορά  με απ’ ευθείας σύνδεση με το Υπουργείο κατ΄ αυτόν τον τρόπο, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Κάλυ Κυριακίδου, οι Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Ζήσης Τζηκαλάγιας και Ολυμπία Τελιγιορίδου,  οι τρεις Δήμαρχοι: Γιάννης Κορεντσίδης, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος,  η Διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο Υπεύθυνος - Συντονιστής σε αγροτικά θέματα-Περιφερειακός Σύμβουλος Θωμάς Μάνος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Καστοριάς: Δέσποινα Κοζατσάνη, Παναγιώτης Κώττας, Αποστόλης Τζιώτζης, o Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γρηγόρης Γρηγοριάδης, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Πασχάλης Οικονομίδης και οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών του Νομού.

Ο ίδιος ο Υφυπουργός προέβη σε αναλυτική περιγραφή της μέχρι τώρα κατάστασης και της πορείας του έργου,  καθώς και τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει ως Υπουργείο, ενώ άκουσε με προσοχή και απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Κοινή πεποίθηση όλων των παρευρισκομένων ήταν να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια ώστε να συνεχιστεί το έργο, το οποίο έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια, και σε συνδυασμό με το αρδευτικό και την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού  θα τονώσει την οικονομίας της περιοχής και  ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης έθεσε στον Υφυπουργό την αναγκαιότητα ύπαρξης χρονοδιαγράμματος,  για την έναρξη και συνέχιση των εργασιών του  έργου, καθώς και της αυστηρής τήρησης αυτού. Σε δηλώσεις του σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Αναμένεται να έχουμε νεότερες εξελίξεις ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στην Δυτική Μακεδονία, όσον αφορά τα ενδιάμεσα στάδια που πρέπει να γίνουν. Η Περιφέρεια, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη όλων των έργων της Δυτικής Μακεδονίας, σε απόλυτη συνεργασία τόσο με τη Διαχειριστική Αρχή όσο και με τις αρμόδιες  υπηρεσίες, προκειμένου να πιέσει  για την εξέλιξη και την επίσπευσή τους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Δημήτρης Σαββόπουλος από την άλλη, επισήμανε την πολιτική βούληση που υπάρχει να λυθεί το θέμα και  τόνισε ότι: «Πρωτίστως προέχει άμεσα η συγκρότηση της αρμόδιας  επιτροπής του Υπουργείου,  να γνωμοδοτήσει επί του θέματος της ματαίωσης της λύσης της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία, και να προωθήσει την εισήγησή της στον Υπουργό για  να προχωρήσουν οι διαδικασίες».

Κλείνοντας τη συνάντηση, υπήρξε η δέσμευση από τον Υφυπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ότι: «Το έργο  θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με τον συντομότερο και  συμφερότερο για το δημόσιο συμφέρον τρόπο».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 10:25