Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 11:17

Αρκούδα με δύο μικρά της κάνει βόλτα στην έρημη βόρεια παραλία της λίμνης Καστοριας

Την κινητοποίηση της ομάδας άμεσης επέμβασης Καστοριάς, έχει προκαλέσει η χθεσινοβραδινή εμφάνιση αρκούδας με τα δύο μικρά της στην βόρεια παραλία της λίμνης.

Το ζώο εντοπίστηκε αργά χθες το βράδυ με τα δύο μικρά του να κάνει βόλτες κατά μήκος της βόρειας παραλίας κοντά στην περιοχή του Σταδίου της πόλης, όπου σε κανονικές συνθήκες κάνουν την βόλτα τους οι πολίτες που διαμένουν σε αυτήν την πλευρά της πόλης. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπεύθυνος της ομάδας άμεσης επέμβασης Καστοριάς εξηγεί ότι «η καραντίνα με  την απαγόρευση της κυκλοφορίας που υπάρχει από τις 20.00 το βράδυ σε συνδυασμό με την έλλειψη τροφής δημιούργησαν συνθήκες ώστε το ζώο να φέρει τα μικρά του στην πόλη και σένα φυσικό χώρο που είναι η παραλία της λίμνης». Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συνιστά στους πολίτες «να αποφεύγουν τον περίπατο που κάνουν με το οικόσιτο τους σε αυτή την περιοχή», γιατί στην παρούσα στιγμή μια εμπλοκή με την αρκούδα  θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη εάν το ζώο νοιώσει ότι μπορεί να απειλούνται τα μικρά της.

Ήδη κλιμάκιο της ομάδας ξεκίνησε έρευνες για να εντοπίσει εάν το ζώο έχει δημιουργήσει χώρο διαμονής κοντά στον ιστό της πόλης η εξαιτίας της απουσίας όχλησης η κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας κατεβαίνει από το βουνό για εξερεύνηση η αναζήτηση τροφής. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι γνωρίζουν για την παρουσία του ζώου τα τελευταία 4 χρόνια όπου ζει και κινείται στο πλησιέστερο βουνό έξω από τον αστικό ιστό της συγκεκριμένης περιοχής. Τόνισε ότι θα δημιουργήσουν συνθήκες τέτοιες ώστε  να αισθανθεί ότι το περιβάλλον της περιοχής είναι αφιλόξενο. Παράλληλα σε συνεργασία με την δημοτική αρχή αναφέρει οτι ως πρώτο μέτρο αντιμετώπισης θα πρέπει να είναι  το πλύσιμο και το συχνό άδειασμα των κάδων απορριμμάτων . 

Άμεσος στόχος της ομάδας άμεσης επέμβασης είναι η απομάκρυνση του ζώου από την περιοχή, τηρώντας παράλληλα όλα τα πρωτόκολλα ενεργειών που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

πηγη:ΣΚ|ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 11:18