Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 11:49

Ξεκίνησε η καραντίνα στην Μεσοποταμία, συσκέψεις στο Δημαρχείο Καστοριάς για την εξυπηρέτηση των 5.000 πολιτών στα έξι χωριά της περιοχής

του Σπύρου Κουταβα

Έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του περιφερειάρχη του αντιπεριφερειάρχη των δύο βουλευτών συγκαλείται αυτήν την ώρα στο Δημαρχείο Καστοριάς με στόχο την υλοποίηση των μέτρων της καραντίνας που

αποφάσισε η Πολιτική Προστασία. Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κορεντσίδης δήλωσε ότι προσπαθούμε να συντονιστούμε στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας που θέτει σε καραντίνα την Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας. Δήλωσε ότι από χθες το βράδυ ο δήμος με επείγουσα επιστολή στον υφ Νίκο Χαρδαλιά διατύπωσε το αίτημα της διόρθωσης της απόφασης που προσθέτει στον οικισμό της Μεσοποταμίας με 3.000 κατοίκους και άλλες πέντε κοινότητες με πληθυσμό 2000 κατοίκους. Σημείωσε ότι ο δήμος Καστοριάς είχε ζητήσει την καραντίνα για τον οικισμό της Μεσοποταμίας  και προανήγγειλε ότι θα σταλεί εκ νέου επιστολή στους αρμόδιους της κυβέρνησης όπου θα διατυπώνεται το αίτημα να υπάρξει διόρθωση στο λάθος που έγινε. Πρόσθεσε ότι ο δήμος σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Καστοριάς και την αστυνομία θα οργανώνει τις υπηρεσίες του  ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν την  καθημερινότητα, τις άμεσες ανάγκες και την  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  . ανθρώπων που είναι μοιρασμένοι σε έξι κοινότητες της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης  μιλώντας αργά χθες την νύκτα σε ραδιόφωνο της περιοχής δήλωσε ότι μετά από επικοινωνία που είχε με την Πολιτική προστασία τονίστηκε ότι η επιλογή των 5 επιπλέον κοινοτήτων έγινε μετά από ανάλυση των μαθηματικών μοντέλων που τρέχουν οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου που δείχνουν ότι είναι πιθανή μια εξάπλωση του ιού στα παραπάνω χωριά.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον κορονοϊό στο χωριό Οινόη υπάρχει ένα νεκρός ενώ από την Αγ. Κυριακή ένας ασθενής νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ενώ ατην Μεσοποταμία υπάρχουν 12 εξακριβωμένα κρούσματα.

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα περιπολικά στην Μεσοποταμία ενώ έως αργά τα μεσάνυκτα  ολοκληρώθηκε το σχέδιο της αστυνομίας για τον πλήρη αποκλεισμό ολόκληρης της γεωγραφικής ενότητας. Πρόκειται για μια μεγάλη περιοχή  με έξι χωριά και με πολλές διαφορετικές εισόδους και εξόδους.  Στην σύσκεψη που γίνεται αυτήν την ώρα στο δημαρχείο της πόλης θα αποφασιστούν και οι τρόποι που οι αγρότες θα πηγαίνουν στα χωράφια τους και οι κτηνοτρόφοι στις μονάδες τους .

Μόνο στον οικισμό της  Μεσοποταμίας υπάρχουν 7 μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, στις υπόλοιπες κοινότητες μονάδες με λιγότερα ζώα και αγρότες που εκτός από σιτηρά, καλλιεργούν σημαντικές εκτάσεις με  φασόλια και ορισμένοι καπνό. Αυτήν την περίοδο οι εργασίες βρίσκονται στην έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου με την προετοιμασία των χωραφιών για την σπορά τους. Επίσης στη ΔΕ Μεσοποταμίας υπάρχουν και φάρμες εκτροφής γουνοφόρων Ζώων που σημαίνει ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί  η ομαλή πρόσβαση των εργαζομένων για την καθημερινή εκτροφή τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος εξήγησε ότι θα δοθεί η δυνατότητα δύο φορές την ημέρα συγκεκριμένοι απασχολούμενοι να πηγαίνουν στις κτηνοτροφικές φάρμες άλλα και στις μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ενώ το ίδιο θα γίνει και για την σπορά των χωραφιών.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μεσοποταμίας Δ. Πασχαλόπουλος δήλωσε ότι όλη η περιοχή έχει σφραγιστεί από χθες το βράδυ και ότι αυτήν την ώρα με την ευθύνη του δήμου οργανώνεται ένα τηλεφωνικό κέντρο στην Μεσοποταμία όπου θα εξυπηρετεί τις άμεσες ανάγκες των πολιτών. Εξήγησε ότι η διανομή των φαρμάκων θα γίνεται στους κατοίκους από τους υπάλληλους «Βοήθεια στο σπίτι» ενώ εξέφρασε το αίτημα να επαναλειτουργήσει άμεσα το ΚΥ Μεσοποταμίας με την επαναφορά του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που μετακινήθηκε πριν από μερικές ημέρες στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Σε ότι αφορά την προμήθεια  ειδών πρώτης ανάγκης από τα μάρκετ  της περιοχής όπως έχει αποφασιστεί θα γίνεται με την διαδικασία της παράδοσης στο σπίτι με την ευθύνη των καταστημάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 11:56