Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 14:18

Ο υφ Ν. Χαρδαλιάς πρότεινε "καραντίνα" για Μεσοποταμία και απαγόρευση νυκτερινής κυκλοφορίας για όλο τον νομό. Συμφώνησαν όλοι οι θεσμικοί φορείς

του Σπύρου Κουταβα

Τα μέτρα τα οποία όπως φαίνεται ότι συμφωνήθηκαν στην κλειστή σύσκεψη που έγινε στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς είναι τα παρακάτω:

-Καραντίνα στην Μεσοποταμία. Η τροφοδοσία σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα)θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας σε μαρκετ που θα τα πηγαίνουν στο σπίτι.

 Για όλο την ΠΕ Καστοριάς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας 20.00 – 08.00 σε όλο τον νομό Καστοριάς

Κατάργηση για λόγους εξόδους  των Β-4 ( κυκλοφορία μόνο το ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ΄΄

Β-5 ( μόνο Α’ βαθμού συγγένειας)

Β-6 ( εξαίρεση τα κατοικίδια, 15’ περιμετρικά του σπιτιού).

Έρχονται τρεις στρατιωτικοί Ιατροί και τρεις Νοσηλευτές στο νοσοκομείο Καστοριάς

Τα παραπάνω ως γενικόλογες η αποσπασματικές προτάσεις ακούγονταν τις προηγούμενες ημέρες από διάφορα αυτοδιοικητικά χείλη. Η πρόταση της «καραντίνας» ακούστηκε ως πρόταση στο προχθεσινό περιφερειακό συμβούλιο από τον περιφερειάρχη που προσπάθησε να την κάνει ως πρόταση των δημάρχων κάτι που δεν επιτεύχθηκε, γιατί οι τελευταίοι ορθώς αντέτειναν ότι δεν διαθέτουν επισήμως κανένα στοιχείο των κρουσμάτων που αφορά τις περιοχές τους, ούτε έχουν επίσης ενημέρωση για την συνολική εικόνα των κρουσμάτων της ΠΕ Καστοριάς.

Την πρόταση της καραντίνας και όλα τα υπόλοιπα μέτρα την έκανε στην σύσκεψη ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν μαζί του. Στην σύσκεψη ήταν παρόντες ο Περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καστοριάς , οι τρεις δήμαρχοι Καστοριάς Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, ο διοικητής του νοσοκομείου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι εκτός από τους στρατιωτικούς Γιατρούς έρχεται ένας Πνευμονολόγος από Κατερίνη, ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ζήτησε την επίσπευση των διορισμών που εκκρεμούν εδω και μήνες και αφορούν 1 Καρδιολόγο και 1 Ακτινοδιαγνωστη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 14:24