Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 09:54

Διαμαρτυρία της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την κατάργηση των διετών τμημάτων

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Καλώ όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης να αγωνιστούμε μαζί για την ανατροπή της κατάργησης των διετών τμημάτων.

 Η ΝΔ και η κα Κεραμέως καταργεί τα διετή τμήματα που θα γινόταν και στην Καστοριά. Γκρεμίζει ότι καταφέραμε μετά από μεγάλη προσπάθεια. Η ευκαιρία που θα είχαν τα παιδιά από τα ΕΠΑΛ να σπουδάσουν δωρεάν καταργείται για να στραφούν στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

 Τα διετή προγράμματα υπό την εποπτεία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είχαν διασφαλισμένους πόρους και δημοσιευμένες αποφάσεις ίδρυσης. Είχαν σχεδιαστεί στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων, όπως στη Γαλλία. Τα Διετή τμήματα «Βοηθός Λογιστή» και «Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής» θα λειτουργούσαν στην Καστοριά, στο 1ο Γυμνάσιο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και προσωπικό . Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα είχαν ανώτατο πτυχίο και εξασφαλισμένα επαγγελματικά δικαιώματα .

Η ΝΔ τα καταργεί. Πλήγμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, πλήγμα για την Καστοριά. Καλώ όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης να παλέψουμε μαζί για την ανατροπή αυτής της απόφασης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 09:57