Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 21:26

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Δ. Ιατρίδης στην Καστοριά μετά απο μήνυση του Π. Σμιξιωτη για το δημοσίευμα της απευθείας ανάθεσης 4000 €

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ιατρίδης οδηγείται στο περιπολικό της αστυνομίας Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ιατρίδης οδηγείται στο περιπολικό της αστυνομίας

Με  την διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης, οδηγήθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Καστοριάς για να απολογηθεί ο εκδότης της “Καστοριανής Εστίας” Δημήτρης Ιατρίδης, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο διαχειριστής της ιστοσελίδας ” Όλα Δέκα ” Πέτρος Σμιξιώτης!.

Το δημοσίευμα του kastorianiestia.gr που είναι προϊόν αναδημοσίευσης από το kozanimedia.gr αφορούσε την πρόσφατη απευθείας ανάθεση έργου από τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη προς τον Πέτρο Σμιξιώτη με το ποσό των 4.000 ευρώ που αναρτηθηκε στη Διαύγεια δύο μέρες μετά τον πολιτικό γάμο του μηνυτή στο δημαρχείο της Καστοριάς, με κουμπάρο – μάρτυρα τον Θ. Καρυπίδη.

Ο εκδότης και δημοσιογράφος Δημήτρης Ιατρίδης μίλησε στο vetonews για τις στιγμές της σύλληψής του, ότι οι αστυνομικοί το συνέλαβαν εν ώρα εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Καστοριάς όπου ακολούθησε δακτυλοσκόπηση και η κατάθεση απο πλευράς του που έγινε παρουσία δικηγόρου. Ο κ. Ιατρίδης κάνει λόγo για πρωτοφανή ποινικοποίηση του δημοσιογραφικού έργου, της κριτικής και της τοπικής ειδησεογραφίας, η οποία εγείρει ερωτηματικά για το ποιον τελικά εξυπηρετεί. «Κάποιοι θέλουν την σιωπή μας, την φίμωσή μας  και την εδραίωση του φόβου στην απόπειρα κριτικής» και κατέληξε λέγοντας ότι «η νοοτροπία αυτή θυμίζει άλλες εποχές, και ότι στο τέλος θα λάμψει όπως πάντα η αλήθεια».

Ο μηνυτής Πέτρος Σμιξιώτης έχει την ηλεκτρονική εφημερίδα oladeka είνα,στός παραγωγός διαφημιστής και σκηνοθέτης της τηλεόρασης φανατικός υποστηρικτής του Περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη όπου ο τελευταίος μετά της συζύγου του ήταν μάρτυρας στο γάμο του πριν από μερικές ημέρες στην Καστοριά. Ο Π. Σμιξιώτης μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του kozanimedia μίλησε στο vetonews και  έδωσε την δική του εκδοχή για την απευθείας ανάθεση των 4000 € στην εταιρία του, λέγοντας ότι αφορά υπόλοιπο έργου που έχει παραδοθεί εδώ και μήνες στην Ομοσπονδία γούνας και που αντιστοιχεί στο μερίδιο της Περιφέρειας Δυτικής; Μακεδονίας που είχε συμφωνήσει οτι θα συμμετέχει.  

Τελικά ο εκδότης με εντολή της κ. Εισαγγελέως Καστοριάς αφέθηκε ελεύθερος και για την υπόθεση θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Αυτό που προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη είναι το γεγονός οτι ο κ Σμιξιώτης ενω βρίσκεται εδώ και πολλά ετη στο χώρο του τύπου, προχώρησε σε μήνυση με εντολή  προσωπικής κράτησης -σύλληψης του  συναδελφου δημοσιογράφου και εκδότη, για την αναπαραγωγή δημοσιεύματος του kozanimedia, που θεωρεί οτι είναι αναληθές. Μλαιστα  χωρίς να εξαντλεί τον οδικό χάρτη που τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμη και απο ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με ΜΜΕ όπως ο ίδιος, για επανόρθωση η αποκατάσταση της αλήθειας μέσω γραπτής η προφορικής ενημέρωσης, η ακόμη γραπτής προειδοποίησης για χρήση ένδικων μέσων εαν δεν υπάρξει αποκατάσταση κλπ.

Η πράξη του κ. Σμιξιώτη κατά την εκτίμηση του vetonews στερείτε κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας, είναι εκδικητική και υποχρεωτικά οδηγεί σε δυσάρεστες σκέψεις για το που το πάει μιάς και ο τελευταίος δεν κρατά κανένα πρόσχημα σε οτι αφορά την κραυγαλέες ζητωκραυγές υπέρ του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη. 

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 00:22