Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 21:34

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Μακεδονομάχου, Παύλου Μελά

«Πρέπει να κρατάμε πάντα ζωντανή την ιστορική μας μνήμη, την εθνική και τοπική μας ιστορία»

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο δημοτικό διαμέρισμα

Μελά, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από το θάνατο του Μακεδονομάχου, Παύλου Μελά καθώς και όλων των Μακεδονομάχων που έπεσαν στα ιερά χώματα της Μακεδονίας μας, παραβρέθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Οι εκδηλώσεις , ξεκίνησαν με την επίσημη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, ενώ επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων έγινε στο μνημείο του Παύλου Μελά, του ήρωα που έχασε τη ζωή του μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί η Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

«Είναι χρέος μας να τιμούμε τους αγώνες και τη θυσία των ηρώων Μακεδονομάχων οι οποίοι αγωνίστηκαν και μας κληροδότησαν μια ελεύθερη Μακεδονία. Καθήκον μας ιερό είναι να κρατάμε πάντα ζωντανή την ιστορική μας μνήμη, την εθνική και τοπική μας ιστορία και να είμαστε άξιοι συνεχιστές των οραμάτων τους. Για μια Ελλάδα ελεύθερη και δημοκρατική, με πολίτες που θα μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους. Σήμερα αποτίσαμε τον ελάχιστο φόρο τιμής προς τους Μακεδονομάχους αγωνιστές, επώνυμους και ανώνυμους. Η εκδήλωση στο δημοτικό διαμέρισμα Μελά είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί τιμά τα πρόσωπα, αλλά ταυτόχρονα δίνει φωτεινό παράδειγμα για το μέλλον», δήλωσε μετά το πέρας των εκδηλώσεων η κ. Τελιγιορίδου.

 

Γραφείο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 21:36