Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 16:28

Ορίζονται πραγματογνώμονες για τα αίτια της θανατηφόρας έκρηξης στα Γρεβενά

του Σπύρου Κουταβα

Στον ορισμό τεσσάρων πραγματογνωμόνων που θα ερευνήσουν τα αίτια της ισχυρής έκρηξης στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου παρασκευής εκρηκτικών υλών ΕΛΤΕΚ

στην Ιτέα Γρεβενών που έχει στοιχίσει την ζωή σε τρείς εργαζόμενους, προχώρησαν σήμερα οι αρχές μετά την εντολή του Εισαγγελέα Γρεβενών. Την ίδια στιγμή παραμένουν στο σημείο  το κλιμάκιο του τμήματος εκρηκτικών ΤΕΕΜ της ΕΛΑΣ από την Θεσσαλονίκη λαμβάνοντας δείγματα από το χώρο ενώ παράλληλα ελέγχουν για υπολείμματα εκρηκτικής ύλης που πιθανώς θα δημιουργούσαν θέματα ασφαλείας στα συνεργεία που θα εργαστούν τις επόμενες ημέρες. Με drone σάρωσαν αρκετές φορές τον χώρο ενώ στελέχη της εταιρίας έδωσαν στοιχεία αλλά και χάρτες με τα υλικά που είχε ο χώρος της παραγωγής όπου έγινε η έκρηξη.

Το πρωί βρέθηκε στο σημείο των ερευνών ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης καθώς και δύο σκαπτικά μηχανήματα που έστειλαν τόσο ο δήμος όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών για να βοηθήσουν στην μετακίνηση των διάσπαρτων μπάζων αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και οι λήψεις δειγμάτων.

 Επίσης παρόντες στις σημερινές έρευνες ήταν και οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι ενημερώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ότι την Τετάρτη θα πρέπει να δώσουν δείγματα DNA για να μπορούν να ταυτοποιηθούν όσα από  ευρήματα από τους άτυχους εργαζόμενους δεν είναι αναγνωρίσιμα.

Στο χώρο του εργοστασίου παραμένουν και δύο κλιμάκια της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα και την Λάρισα

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 17:41