Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 10:50

Τρείς αγνοούμενοι κι ενας τραυματίας απο την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στην Ιτέα Γρεβενών

το εργοστασιο τηςε ΕΛΤΕΚ στα γρεβενα το εργοστασιο τηςε ΕΛΤΕΚ στα γρεβενα

του Σπύρος Κουταβα

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παρασκευής εκρηκτικών υλών σημειώθηκε στις 8.15 το πρωί στην περιοχή Ιτέας Γρεβενών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία το εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρία ΕΛΤΕΚ  έχει καταστραφεί ολοσχερώς ενώ πληροφορίες τόσο από την πυροσβεστική όσο και από την αστυνομία  αναφέρουν ότι αγνοούνται τρεις εργαζόμενοι. Ο Φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του, είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών. Οπως αέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η διοικήτρια του νοσοκομείου Ευτυχία Καπάτου "του προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες και δεν υπάρχει ανησυχία για την ζωή του". 

Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί σε απόσταση 2 χλμ.

Ο Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι "η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που  νοιώσαμε την γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995". Μίλησε για "ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου".

Ο δήμαρχος Γρεβενών Γ. Δασταμάνης δήλωσε ότι "η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε και μέσα στην πόλη" ενώ τον ήχο της ένοιωσαν στον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου  που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες  για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άφορφη μάζα από μπάζα και σίδερα.

Οι δύο από τρεις εργαζομένους που αγνοούνται είναι ο Κωστας Ορφανίδης 38 ετων από το χωριό Δήμητρα, ο Ζησης Αποστολίδης απο την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 11:05