Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 15:38

Δήμος Γρεβενών: Όλο και πιο κοντά η έλευση του φυσικού αερίου μετά και την απόφαση του Δημοτικου Συμβουλιου

Πιστή στις δεσμεύσεις της η Δημοτική Αρχή των Γρεβενών προχωρά στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων εκείνων διεργασιών που απαιτούνται προκειμένου να πάρει

σάρκα και οστά το μεγάλο έργο της εγκατάστασης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον τόπο μας, βάζοντας έτσι ένα οριστικό τέλος στο κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας που πλήττει με σκληρό τρόπο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Αναλυτικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Δήμου Γρεβενών για δωρεάν παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων στην Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. (Δ.Ε.Δ.Α. Α.Ε.) ώστε να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών. Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση περιλαμβάνει ακίνητα του Δήμου - συνολικού εμβαδού δέκα στρεμμάτων - που βρίσκονται στην τοποθεσία των Παλαιών Σφαγείων αλλά και σε θέση έξω από τον οικισμό του Δοξαρά, προκειμένου η εταιρεία να δημιουργήσει εκεί τους απαραίτητους σταθμούς αποσυμπίεσης για τη διανομή του φυσικού αερίου.

Αδιαμφισβήτητα, ένα κοινωφελές έργο που θα συμβάλλει άμεσα στην μείωση του ενεργειακού κόστους των δημοτών και στην οικονομική ανάπτυξη των Γρεβενών, προάγοντας παράλληλα τα τοπικά συμφέροντα.

Σημειώνεται ότι η σημαντική αυτή απόφαση που φέρνει όλο και πιο κοντά την έλευση του φυσικού αερίου στα Γρεβενά, πάρθηκε στο πλαίσιο της 23ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Γραφείο Τύπου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 15:47