Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 12:31

Έτοιμες για λειτουργία οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά.

Από το νέο Ακαδημαϊκό έτος 2020-21 θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας χωρητικότητας 67 ατόμων

στην πόλη των Γρεβενών. Πρόκειται για  κτιριακό συγκρότημα που ανήκει στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, ανακαινίσθηκε με δαπάνες του ιδρύματος συνολικού προϋπολογισμού  2,7 εκ € και ένα μέρος του κτιρίου παραχωρήθηκε στο πανεπιστήμιο για να λειτουργήσει ως φοιτητική εστία.

Πιο συγκεκριμένα κατασκευάστηκαν 32 κοιτώνες, εκ των οποίων οι 28 είναι δίκλινοι, οι 3 τρίκλινοι και ένας δίκλινος κοιτώνας για ΑΜΕΑ.  Στο κτίριο έχουν προβλεφθεί  αίθουσες συμβουλευτικής-ψυχολογικής υποστήριξης, Βιβλιοθήκη και αίθουσες νέων τεχνολογιών,  γυμναστήριο και κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ η αντιπρύτανης θεμάτων Ακαδημαϊκής μέριμνας Άννα Σπύρτου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,  "μετά την Κοζάνη και την Φλώρινα, καταφέρνει να διαθέτει και στα Γρεβενά ιδιόκτητες εστίες για την φιλοξενία των φοιτητών του". Πρόσθεσε ότι απώτερος στόχος του ιδρύματος "είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των φοιτητών/τριών του και το επόμενο διάστημα η δημιουργία υποδομών φιλοξενίας φοιτητών στην Καστοριά και την Πτολεμαΐδα".

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 12:40