Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 07:20

Γρεβενά: Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Φίλων Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα Γρεβενών, το οποίο προέκυψε από την εκλογο-απολογιστική συνέλευση του Σαββάτου 13 Ιουλίου 2019.

Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Ιωάννης Μπαϊνέτας, αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Νούτσος, γραμματέας ο Νικόλαος Πλεξίδας, ταμίας ο Θωμάς Δημητριάδης, έφορος Δημοσίων Σχέσεων ο Μάκης Νασιάδης, μέλη οι: Γεώργιος Ζηγκόπης και Χρήστος Πέτρου και αναπληρωματικά μέλη οι: Ευαγγελία Μπόγκια και Γιάννης Πέτρου. Μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής εξελέγησαν οι: Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος, Νίκος Τζήμκας και Βασίλης Σιαφαρίκας.

Στον απολογισμό του ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου, Νικόλαος Πλεξίδας, τόνισε ότι η προσωρινή διοίκηση όλο αυτό το διάστημα είχε συνεχείς επαφές, τόσο με τον περιφερειάρχη Δυιτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Κασαπίδη, όσο και με τον πρώην βουλευτή Χρήστο Μπγιάλα τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ώστε να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια για να δρομολογηθεί επιτέλους η κατασκευή του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα Γρεβενών.

Αναφερόμενος για τη δημιουργία του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα Γρεβενών, ο εμπνευστής του και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγου και συνεργάτης της ΝΑΣΑ, πυρηνικός φυσικός, Θανάσης Οικονόμου, αφού επισήμανε ότι ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια, τόνισε ότι «πλέον δεν υπάρχει κανένα άλλο εμπόδιο» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Αστρονομικό Πάρκο θα κατασκευαστεί.

«Αναμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να προκηρύξει το σχετικό Μέτρο, έτσι ώστε το έργο αυτό, που θα συμβάλλει και στην Εκπαιδευτική Κοινότητα αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη των Γρεβενών, να γίνει επιτέλους πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας του κ. Γαβρόγλου, Φορέας Υλοποίησης του Έργου θα είναι πλέον το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην περιοχή ο κ. Οικονόμου είχε συνάντηση το πρωί του περασμένου Σαββάτου και με το νέο βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, τον οποίο αφού ενημέρωσε για την πορεία της δημιουργίας του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα Γρεβενών, ζήτησε και από τον ίδιο να στηρίξει το έργο αυτό. Επίσης, παρόμοια συνάντηση είχε και με το νέο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, η οποία έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Ιουλίου στη Σιάτιστα, όπου μάλιστα βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Τόσο ο κ. Πάτσης όσο και ο κ. Κασαπίδης τόνισαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό αυτής της προσπάθειας, ενώ ζήτησαν να έχουν συνεχή ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου βρίσκεται στην Κύπρο γιατί επιλέγει ως επιστημονικός σύμβουλος στην αντίστοιχη δημιουργία Αστεροσκοπείου στο Όρος Τρόοδος, έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον έτσι ώστε η διάσημη συσκευή που συμμετείχε σε δεκάδες διαστημικές αποστολές, τόσο της ΝΑΣΑ όσο και άλλων Διαστημικών Οργανισμών του Κόσμου να τοποθετηθεί στο ελληνικό ρομποτικό μηχάνημα που θα προσεδαφιστεί σε περίπου δύο χρόνια στη Σελήνη.

Από την πλευρά του ο κ. Πρωτοπαπάς, αφού εξήρε τις πρωτοβουλίες του κ. Οικονόμου τόνισε ότι είναι τιμή για την περιοχή που έχει έναν τέτοιο λαμπρό επιστήμονα και άνθρωπο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 07:23