Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 16:09

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Ανταλλαγής Νέων: “Building Pillars for Inclusion"

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) συμμετέχει σε διεθνές δίκτυο οργανισμών νεολαίας και προσφέρει ευκαιρίες κινητικότητας σε νέους και νέες. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τον Ιρλανδικό

Οργανισμό Νεολαίας, Ringsend Irishtown Youth Service, ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του σχεδίου ανταλλαγής νέων, με τίτλο: "Building Pillars for Inclusion", στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, το οποίο υλοποιήθηκε στην πόλη της Φλώρινας, από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου 2022. 

Στο εν λόγω σχέδιο συμμετείχαν νέες και νέοι, 17 - 21 ετών, από την Ιρλανδία, αλλά και μια ομάδα 15 ενεργών νέων εθελοντών από τη Φλώρινα. Κατά τη διάρκεια του σχεδίου ανταλλαγής, οι συμμετέχουσες/οντες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν, να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας σε ένα πρόγραμμα διεθνούς συνεργασίας μέσω του οποίου αναγνώρισαν τη σημασία της ένταξης, της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας.

Οι νέες και νέοι ανακάλυψαν τις πολιτισμικές διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, αλλά και να συνδεθούν μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τους 7 πυλώνες της ένταξης ως βασικό εργαλείο, ξεκινώντας από την τοπική τους κοινότητα και έχοντας κατά νου και ως στόχο μια εθνική ομάδα. Οι συμμετέχουσες/οντες είχαν την ευκαιρία να μετέχουν, μέσω μεθόδων μη τυπικής εκπαίδευσης,  σε εκπαιδευτικές - πολιτιστικές δραστηριότητες και να προάγουν παράλληλα την διαπολιτισμικότητά τους, καλλιεργώντας έννοιες όπως η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη και ο διαπολιτισμικός σεβασμός.

Το δεύτερο σκέλος του σχεδίου θα υλοποιηθεί στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από τις 19 μέχρι 25 Αυγούστου 2022, με τη συμμετοχή 16 νέων από τη Φλώρινα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρία G-Aerosports – Light Sport Aircraft που έχει την έδρα της στην Αερολέσχη Φλώρινας - Aeroclub of Florina, και ειδικότερα τον πιλότο  κ. Χαρίτων Ιωαννίδη και τον εφευρέτη/κατασκευαστή κ. Ηλιόπουλο Γιώργο, Founder, CEO της G-AeroSports για την μοναδική εμπειρία που προσέφεραν στις/στους συμμετέχουσες/οντες με πτήσεις πάνω από τη Φλώρινα και γνωριμία με την αεροναυπηγική.

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, συνεχίζει τις δράσεις ανταλλαγής νέων και επιδιώκει την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της νεολαίας της περιοχής στο πλαίσιο του Erasmus+. Μείνετε συντονισμένοι/ες.