Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 16:12

Κλειστά τα σχολεία και το πανεπιστήμιο στην Φλώρινα

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  έως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των σχολικών κτηρίων προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάστασή τους και να διαπιστωθεί το κατά πόσο μπορούν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τους μαθητές μετά τον  σεισμό της 9ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον Δήμο Φλώρινας έγιναν αυτοψίες από κλιμάκια της ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), όπου διαπιστώθηκε πως στα περισσότερα κτίρια δεν υπάρχουν ζημιές που να εμπνέουν ανησυχία ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης των ελέγχων από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φλώρινας προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Επίσης έως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου δεν γίνονται μαθήματα στις εγκαταστάσεις του ΠΔΜ στην Φλώρινα αναμένοντας να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των δευτεροβάθμιων επιτροπών ως προς την καταλληλόλητα των κτιρίων μετά τον σεισμό.   

Επίσης στους δήμους Καστοριάς και Γρεβενών τα σχολεία λόγω του παγετού που επικρατεί τις πρωινές ώρες θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους στις 9,15 πμ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 16:19