Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 23:40

Στο Μόναχο της Γερμανίας ο 15 χρονος απο το Βαρικό Φλώρινας που δηλητηριάστηκε απο μανιτάρια

Με ειδική πτήση αεροσκάφους, διασωλυνομένος και συνοδεία γιατρού μεταφέρθηκε από την Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο του Μονάχου  στην Γερμανία 15 χρονος από το Βαρικό Φλώρινας

που έπαθε δηλητηρίαση μετά από κατανάλωση άγριων μανιταριών.

Ο νεαρός μαθητής του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας το περασμένο Σάββατο μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας με έντονα σημάδια αδιαθεσίας. Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκαν ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών. Το παιδί εσπευσμένα  μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  στο νοσοκομείο Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με κάτοικο του Βαρικού Φλώρινας που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο νεαρός με το πατέρα του και κάποιον φίλο τους από το χωριό μάζεψαν άγρια μανιτάρια από το δάσος όπου στην συνέχεια κατανάλωσαν.

Ο πολιτιστικός σύλλογος του Βαρικού σε συνεργασία με την  τοπική κοινότητα προετοιμάζουν πρωτοβουλίες  για την συγκέντρωση χρημάτων ώστε  να υποστηριχτεί η νοσηλεία του νεαρού μαθητή. Η μητέρα του που το τελευταίο διάστημα ζει μόνιμα στην Γερμανία ήταν αυτή που δρομολόγησε όλες τις ενέργειες ώστε να μεταφερθεί το παιδί της  σε νοσοκομείο της Γερμανικής πόλης.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |Σ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 00:25