Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 14:50

Χαρδαλιάς Μόνιμο κλιμάκιο πυροσβεστικής στις Πρέσπες, 1300 προσλήψεις για την εποχική δασοπυρόσβεση

TOY ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

Στην  εγκατάσταση  του εποχιακού κλιμακίου της Πυροσβεστικής στην περιοχή των Δήμου Πρεσπών προχώρησε σήμερα ο υφ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης και των κάτοικων της περιοχής στο πλαίσιο της  δασοπυρόσβεσης σε ένας από τους σπάνιου βιότοπους  και προστατευόμενης περιοχής της Ευρώπης. Ο κ. Χαρδαλιάς στο  σύντομο χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στο  δήμαρχο Παναγιώτη Πασχαλίδη και το δημοτικό συμβούλιο, προανήγγειλε ότι «το κλιμάκιο θα έχει  μόνιμα χαρακτηριστικά» και ανέφερε ότι «με εντολή της πολιτικής ηγεσίας και την σύμφωνη γνώμη του  αρχηγού της Πυροσβεστικής  σε σύντομο  χρονικό  διάστημα θα ολοκληρωθούν  όλες οι εφαρμοστικές διαδικασίες των κανονισμων που διεπεουν την λειτουργία τέτοιων δομών ώστε η πράσινη  κιβωτός  όπως αποκάλεσε την Πρέσπα  θα’χει μόνιμο φρουρό στην περιοχή».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε  ότι «προχωράμε στην δημιουργία 80 εποχιακών πυροσβεστικών κλιμακίων σε όλη  την Ελλάδα» σε περιοχές που υπάρχει αναγκαιότητα λόγω προηγούμενων εμπειριών από πυρκαγιές  και ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της πρόληψης και της ενίσχυσης αυτών των  περιοχών «προχωράμε  στην πρόσληψη εποχιακού προσωπικού με 1300 επιπλέον δασοπυροσβέστες».

Σε ότι αφορά την ετοιμότητα των εναέριων μέσων κατάσβεσης ανακοίνωσε  ότι προθέτονται  3  επιπλέον  ελικόπτερα δηλαδή  από τα 6 θα υπάρχουν 9 ελικόπτερα  βαρέως τύπου  κατάσβεσης πυρκαγιών. Συμπλήρωσε  ότι για την προστασία της νησιωτικής Ελλάδας δημιουργούνται  δύο αερομεταφερόμενες μονάδες  άμεσης επέμβασης μια στον άξονα του Αιγαίου και μια για τα νησιά του Ιονίου ανάγκες του θέρους.

Κλείνοντας το  σύντομο χαιρετισμό του ο υφ. Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου «το  ζήτημα της πολιτικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής δεν αφορά κόμματα και ιδεολογίες διαφορετικές διαδρομές η λογικές, αλλά φορά την ανάγκη  της συνεννόησης και της συνεργασίας για την  διάσωση της ανθρώπινης ζωής  και την ανάγκη του  πολίτη να νοιώθει ασφαλής».

Ο κ. Χαρδαλιάς έφθασε στην περιοχή του Χιονοδρομιύ κεντρου της Βίγλας  με το  ελικόπτερο  του πυροσβεστικού Σώματος συνδευόμενος από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής στέφανος Κολοκούρης κα ι οδικώς κατευθύνθηκε στο Ανταρτικό όπου θα εδρεύει το κλιμάκιο της  πυροσβεστικής. Στην εκδήλωση παρέστησαν και απεύθυναν  χαιρετισμό  οι δυο βουλευτές Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης ΝΔ και Πέτη Πέρκα ΣΥΡΙΖΑ,  ο περιφερειάρχης δυτικής  Μακεδονίας και στελέχη του πυροσβεστικού σώματος δυτικής Μακεδονίας.  

ΠΗΓΗ:απε μπε

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 14:56