Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 15:22

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας στις ερωτήσεις της κ. Ζεμπελιάδου για το έργο επισκευής της Αγίας Όλγας

Απάντηση στις ερωτήσεις της επικεφαλής του συνδυασμού "Ελπίδα" κ. Γεωργίας Ζεμπελιάδου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με το έργο "Επισκευή κτιρίου παιδόπολης «Αγία Όλγα»" έδωσε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπίρος, δήλωσε τα εξής:


«Οι πολίτες της Φλώρινας γνωρίζουν τις ενέργειες που έχουμε αναλάβει για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και τη διάσωση του κτιρίου της Αγίας Όλγας, που αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό μνημείο για την περιοχή μας.
Η επισκευή του συγκεκριμένου κτιρίου και η χρήση του από το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή και βασικό αίτημα του Πανεπιστημίου. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Εμείς, με παρεμβάσεις μας, έχουμε ήδη ανακατασκευάσει τη σκεπή και το αποστραγγιστικό. Με την επίσημη άδεια και την επίβλεψη μηχανικού της υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων με έδρα τα Ιωάννινα, τελικά μπορεί να επισκευαστεί το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο θα παραδοθεί έπειτα στο Πανεπιστήμιο, ώστε να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των σπουδαστών της Π.Ε. Φλώρινας.
Η κ. Ζεμπελιάδου αστόχως έθεσε τα συγκεκριμένα ερωτήματα. Το περιφερειακό συμβούλιο είναι το αρμόδιο όργανο που αναθέτει την εκτέλεση έργων με τη διαγωνιστική διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται. Αποφάσισε δύο φορές, ομόφωνα, για την έγκριση της διάθεσης του συγκεκριμένου ποσού στον Σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών. Θα πρέπει να σημειώσω ότι ο Σύλλογος έχει στην ιδιοκτησία του πάρα πολλά κτίρια σε όλη τη χώρα, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως μνημεία και πρέπει να διατηρηθούν και να διασωθούν, και έχει προβεί σε ανάλογες εργασίες πάνω σε αυτά.
Η κ. Ζεμπελιάδου, άλλωστε, έχει υποστηρίξει με σθένος στο παρελθόν αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις, όπως στην περίπτωση του συνεταιρισμού των Πρεσπών, για την υλοποίηση έργου το οποίο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Η επιλογή των κατασκευαστών και προμηθευτών σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς να επεμβαίνει πουθενά το δημόσιο λογιστικό. Οι ιδιωτικοί φορείς που συμμετέχουν αναζητούν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες εφαρμόζοντας το δικό τους καταστατικό.
Δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα από πλευράς περιφερειακής αρχής. Τηρούμε τις διαδικασίες που προβλέπονται από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, έτσι ώστε το έργο να μπορεί να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Πιστεύω ότι η κ. Ζεμπελιάδου πρέπει να είναι πιο προσεκτική σχετικά με τις ερωτήσεις που καταθέτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο."

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 15:28