Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

koutavasaperg7του Σπύρου Κουταβά

Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση εργαζομένων που έγινε ποτέ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Από το 1983 που παρακολουθώ ανελλιπώς τα γενόμενα της περιοχής δεν ενθυμούμαι τέτοια μαζική συγκέντρωση εργαζομένων. Δεν είναι της παρούσης,

να αρχίσουμε να μιλάμε για νούμερα αλλά είναι προτιμότερο να μεταφέρουμε το κλίμα των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πλατεία και έκαναν πορείαaperg8 στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Καταρχήν είδα ανθρώπους όλων των ηλικιών να κρατούν τα πλακάτ και ότι άλaperg9λο αυτοσχέδιο μπορούσε να σκαρφιστεί κανείς. Είδα πολίτες που δεν έχουν ξανακατέβει ποτέ σε πορεία να δηλώνουν ότι η σημερινή και αυριανή μέρα θα είναι οι πιο σημαντικές για το μέλλον τους και τις θέσεις εργασίας που έχουν. 

 

Μουaperg10 έκαaperg13νε φοβερή εντύπωση το πολυπληθές γκρουπ διαδηλωτών από τους εργαζόμενους στην Αρχαιολογική υπηρεσία Κοζάνης με τα ευρηματικά σλόγκαν στα πλακάτ.

Μαζική παρουσία είχαν για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι στο δήμο Κοζάνης που αποτελούσαν το μεγαλύτερο μπλοκ στης συγκέντρωσης. Οι επαγγελματοβιοτέχνες με τον Κ. Κυριακίδη,και οι υδραυλικοί με δικά τους πανό συμμετείχαν στην συγκέντρωση.

Παρόντες και οι διασώστες του ΕΚΑΒ με τις στολές τους, αρκετούς από την δημοτική αστυνομία ενώ δυναμική παρουσία είχαν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν με δικό τους πανό.

Ακόμη και η δημοτική κίνηση «Κοζάνη τόπος να ζεις» aperg19συμμετείχε με δυναμική παρουσία στην πορεία. Επίσης συμμετείχε το συνδικάτο ''Εργατική Αλληλεγγύη'' και φυσικά εργαζόμενοι από την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης.

aperg14Για πρώτη φορά διέκρινα πολλούς εμπόρους να είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία και να έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους. Οι γνωστοί «ύποπτοι» των συγκεντρώσεων δηλαδή οι κομματικοί συνδικαλιστές αιφνιδιάστηκαν θετικά από την πληθωρικότητα και την πολιτική ποικιλία των συγκεντρωμένων πολιτών. Άλλες φορές το ΠΑΜΕ (δηλαδή ΚΚΕ) έκανε επίδειξη δύναμης περνώντας από την πλατεία όπου ήταν λιγοστοί οι συγκεντρωμένοι. Σήμερα οι όροι είχαν αντιστραφεί με την πλατεία να υπερτερεί σε μαζικότητα και ποικιλία διαδηλωτών και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ να φαντάζει πραγματικά μικρή.