Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

koutavasτου Σπύρου Κουταβά
Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΙΠΑΔΜ Χ. Τράντη που είναι και περιφερειάρχης του κόμματος της ΝΔ στην Δυτική Μακεδονία. Ενοχλήθηκε από την παρουσίαση του θέματος με τίτλο ''Αμφιλεγόμενες ΜΚΟ θα προσλαμβάνουν πραγματικούς ανέργους (εδώ);'', θεωρώντας ότι ο τίτλος του άρθρου αδικεί την ΜΚΟ που διευθύνει. Μα οι ίδιοι οι πολιτικοί της κυβέρνησης και της ΝΔ κρέμασαν τις «γκρίζες λίστες των ΜΚΟ σε μαύρο φόντο», για όσες επιχορηγήθηκαν επί ΝΔ η για αυτές που θα επιχορηγηθούν επί ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών είναι χαρακτηριστικά ενώ πολλές ΜΚΟ (εδώ) ζήτησαν την επαναπροκήρυξη του προγράμματος.

-Τι ενόχλησε περισσότερο τον κ. Τράντη, το «Αμφιλεγόμενες ΜΚΟ» του γράφοντος ,η το «πολιτικό ξεκατίνιασμα» των Κουτρουμάνη και Μαρκόπουλου για το πόσες και ποιές ΜΚΟ, τις έχουν συγγενικά πρόσωπα η κομματικά στελέχη των κομμάτων (νδ-πασοκ) και τελικώς χρηματοδοτήθηκαν;

Όπως και να είναι τα πράγματα η αλήθεια είναι ότι όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα σε όποια θέση και εάν ευρίσκονται, του υπουργού η του υπηρεσιακού παράγοντα της διοίκησης η του διαχειριστή της Μη κυβερνητικής οργάνωσης (όταν χρηματοδοτούνται από το κρατικό ταμείο ) η ακόμη και των πολιτιστικών σωματείων, θα υφίστανται την κρίση και την αξιολόγηση των ΜΜΕ, των δημοσιογράφων αλλά και από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αυτό επιτάσσει κατ'ελάχιστο το σύστημα αξιών που έχουμε οικοδομήσει μετά την μεταπολίτευση. Φυσικά από το παραπάνω αξίωμα δεν μπορεί να εξαιρεθεί όσο και εάν το επιθυμεί το κομματικό στέλεχος της ΝΔ και πρόεδρος του ΙΠΑΔΜ κ. Τράντης.

-«ο φερόμενος δημοσιογράφος» η το αμίμητο «Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μας έλεγε ο κ. Κουταβάς σε ποιο κόμμα ανήκει»;

Αλλοίμονο κ. Τράντη, χρειάζονται τα «πολιτικά- κομματικά διαπιστευτήρια» από το γραφείο σας δηλαδή του περιφερειάρχη του κόμματος της ΝΔ η του προέδρου του ΙΠΑΔΜ για να έχει ο γράφων το δικαίωμα να ομιλεί; Χρειάζονται να περάσει ο γράφων από το γραφείο σας στην τοπική ΝΟΔΕ της ΝΔ για να του εγκρίνεται η όχι την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του δημοσιογράφου ; Δεν ξέρω εάν ονειρεύεστε τέτοιες συμπεριφορές η πρακτικές του ζοφερού παρελθόντος αλλά λυπάμαι, πρέπει να καταλάβετε ότι έχουν περάσει στην ιστορία. Οι διευθυντές μου, παλιότερα στο west channel, στο ημερήσιο Βήμα, στο Mega channel στην συνέχεια και ο Σ. Φυντανίδης της Ελευθεροτυπίας - βραβεύτηκε σε παλιότερη εκδήλωση του ΙΠΑΔΜ-είναι οι αρμοδιότεροι να κρίνουν την επαγγελματική επάρκεια και τα προσόντα των συνεργατών τους. Μακριά φυσικά από τα κομματικά «κολλητηλικια» τις κομματικές «βαρονίες», τις κουμπαριές και πάσης φύσεως συναλλαγές που αποκαλύπτονται στο δυσώδη κομματικό περιβάλλον της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Σας επιστρέφω λοιπόν τον χαρακτηρισμό του «φερόμενου» και ξεχνώ την ανόητη ερώτηση «σε ποιο κόμμα ανήκει».
-«Οι απειλές για προσφυγή στην δικαιοσύνη» Να θυμίσω στους αναγνώστες που θα διαβάσουν αυτές τις λέξεις ότι ο Σεραφείμ Φυντανίδης ουκ ολίγες φορές σύρθηκε στα δικαστήρια για να υπερασπίσει το δικαίωμα των συνεργατών του στην «Ελευθεροτυπία» αψηφώντας τις απειλές των ισχυρών η των συνήθη θιγμένων. Μάλιστα στις αρχές της δεκαετίας του '90 φυλακίστηκε στο Κορυδαλλό γιατί δημοσίευσε στην «Ε» προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη παρότι απαγορευόταν από τον τρομονόμο της εποχής. Φαντάζομαι το ΙΠΑΔΜ και ο κ. Τράντης όταν βράβευσαν τον άλλοτε θρυλικό διευθυντή της Ελευθεροτυπίας, στο πρόσωπο του θα τίμησαν, την ανεξάρτητη, την απροσκύνητη φωνή της δημοσιογραφίας , την ερευνητική δημοσιογραφία απέναντι στους μηχανισμούς και τα στεγανά της εξουσίας.

-Η ΠΥΛΗ είναι ίσως το μοναδικό πανάκριβο, εκτυπωτικά, περιοδικό εν Ελλάδι το οποίο χωρίς σχεδόν καθόλου διαφημίσεις μοιράζετε δωρεάν.! Πως γίνεται αυτό; Ας μεταλαμπαδεύσει τουλάχιστον το ''μυστικό'' της ιστορίας το ΙΠΑΔΜ (μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ) στους δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής που έχασαν τα χρήματα τους εκδίδοντας περιοδικά που δεν κατάφεραν να βγάλουν τα έξοδα τους.

"Τι έκανες στο πόλεμο Θανάση''; Η πιο σοβαρά: «Τι έκανε ο Κουταβάς όταν το «ΙΠΑΔΜ και η πύλη» μιλούσαν για την ανάπτυξη στην δυτική Μακεδονία»; Συνιστώ στον κ. Τράντη την παραπάνω ερώτηση, με την ίδια ένταση που την διατυπώνει, να την απευθύνει στους δεκάδες θεσμικούς , πολιτικούς που κατά καιρούς έκανε εξώφυλλο στο περιοδικό του και φιλοτέχνησε το προφίλ τους στις εσωτερικές του σελίδες.