Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

koutavasτου Σπύρου Κουταβά
Μετά τις τελευταίες τραγελαφικές επιλογές του υπουργείου υγείας με τα δύο νοσοκομεία της Κοζάνης να αλλάζουν τις κλίνες τους σαν τα πουκάμισα, ήρθε η ώρα που ο κ. Λοβερδος ανακοίνωσε τα ονόματα των στελεχών που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της αναμόρφωσης των μονάδων υγείας της χώρας. Τελικά διοικητής των δύο μονάδων υγείας Κοζάνης και Πτολεμαΐδας αναλαμβάνει η Τάσα Μπούρτσου με υποδιοικητή τον κ. Αμπάζη, ενώ αλλαγές έχουμε στην διοικητική πυραμίδα του νοσοκομείου Γρεβενών. Ο επί πολλά έτη συνδικαλιστής

της ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών και γραμματέας στο παρελθόν της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, Κυριάκος Σημαδόπουλος αναλαμβάνει διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών. Ο κ. Σημαδόπουλος λόγω κομματικών, συνδικαλιστικών υποχρεώσεων έχει να μπει στην τάξη και να κάνει μάθημα εδώ και πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά το υπουργείο παιδείας πριν από λίγο καιρό τον έκρινε ως καταλληλότερο να διοικήσει -ως διευθυντής - σχολική Λυκειακή μονάδα της Κοζάνης. Φαίνεται λοιπόν ότι οι επιστημονικές επιδόσεις και η επάρκεια προσόντων του συγκεκριμένου συνδικαλιστή είναι περιζήτητες, επισκιάζουν κάθε άλλο ανταγωνιστή και έχουν γίνει αφορμή για έριδες ανάμεσα σε υπουργεία. Ως εκ τούτου ο υπουργός Υγείας μόλις είδε το βιογραφικό του αναγνώρισε στο πρόσωπο του το στέλεχος που μπορεί να διοικήσει με επάρκεια το νοσοκομείο Γρεβενών.

Το ρεπορτάζ του συναδέλφου Χ. Βήττα στον «Πτολεμαίο» είναι εξόχως κατατοπιστικό.

 

Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο χώρος της υγείας θα αργήσει από το να απαλλαγεί από τις πελατειακές σχέσεις και τον σφιχτό εναγκαλισμό του με τους συνδικαλιστές και το κομματικό ΠΑΣΟΚ.
Ορισμένα ονόματα διοικητών που επέλεξε ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος ως μάνατζερς του Εθνικού Συστήματος Υγείας που θα αναλάβουν το βαρύ φορτίο της εξυγίανσής του έχουν την δική τους σημασία!!.

Στην 6η Περιφέρεια (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας) τοποθετείται ως διοικητής ο κ. Δ. Κατσικόπουλος, πρώην Νομάρχης Αχαϊας και πρώην βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ.

Στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ο κ. Λεωνίδας Ανωμερίτης, υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου, πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και αδελφός του πρώην υπουργού και προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Γ. Ανωμερίτη.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τοποθετείται, ο κ. Κ. Καραμπάτσας, υιός του πρώην βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Ι. Καραμπάτσα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ο πρώην βουλευτής Λασηθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Κοκκίνης.

Μακάρι η συγγένειά των παραπάνω πολιτικών προσώπων να είναι τυχαία και τα προσόντα τους να είναι σημαντικά. Όμως επί δεκαετίες, συγγενείς πολιτικών ή αποτυχόντες να εκλεγούν πολιτικοί, παρήλαζαν από τέτοιες σημαντικές θέσεις της διοίκησης. Δικαιούμαστε λοιπόν να είμαστε αρκούντως επιφυλακτικοί για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα τους όσο και για τα κριτήρια που επιλέγησαν. Μια ανάσα προ της ολικής χρεοκοπίας μερικοί πολιτικοί συνεχίζουν να κάνουν επιλογές σαν να βρίσκονται στην δεκαετία του '90.