Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ο Σπύρος Κουταβάςτου ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

Ο Γ. Παπανδρέου θα είναι η χαρακτηριστική περίπτωση πρωθυπουργικού ανδρός, που η πολιτική του τακτική θα αναφέρεται ως παράδειγμα προς αποφυγή σε όλες τις σχολές που διδάσκονται πολιτικές επιστήμες. Το λέω αυτό γιατί οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές του έδωσαν ένα σχεδόν 10% περισσότερο από το δεύτερο κόμμα και του είπαν «Γιώργο αλλαξέτα όλα». Ακόμη και μετά το ''άγριο τσεκούρι'' σε μισθούς και συντάξεις προκειμένου να σωθεί η πατρίδα, του έλεγαν συνέχισε. Μέχρι πριν από δύο μήνες

του πρόσφεραν ακόμη την εμπιστοσύνη τους για τις επιλογές του, αν και οι σκοτεινές τρύπες στην κυβέρνηση του είχαν αρχίσει να γίνονται ορατές. Σήμερα όμως, μετά τις διαπιστώσεις των δημοσκοπικών δεδομένω,ν φαίνεται ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει χάσει κάθε ικμάδα και φρεσκάδα που τον έκαναν ισχυρό στην συνείδηση των ψηφοφόρων.

Ο ίδιος και η κυβέρνηση του ξόδεψαν χωρίς αίσθηση του μέτρου, πολιτικό χρόνο και πολιτικό απόθεμα δυνάμεων για τα ασήμαντα του μνημονίου. Ο ίδιος και η κυβέρνηση του έκαναν την επιλογή λέγοντας ότι θα σώσουν την χώρα, σώζοντας όμως τον βασικό ψηφοθηρικό αιμοδότη τους, δηλαδή το δημόσιο. Το δημόσιο με το μέγεθος που έχει και τη διαφθορά που το κατακλύζει -το γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι ίδιοι - είναι ο ένας από τους βασικούς πυλώνες που οδήγησε το τόπο στην χρεωκοπία.

Με το μαχαίρι στο λαιμό, βιαστικά, προκειμένου να λάβουν τα 50 δις του δανείου για να πληρώσουν τους μισθούς του δημοσίου και τις συντάξεις του επόμενου εξαμήνου,, θα πωλήσουν κερδοφόρα και ζημιογόνα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου. Έτσι, χωρίς προετοιμασία, χωρίς κανένα προγραμματισμό. Είναι μόνο ο Παπανδρέου που δεν μπορεί να σηκώσει το φορτίο του μαρτυρίου; Όχι, στην πολιτική παρέα της κυβέρνησης είναι κάποιοι, αλλά οι περισσότεροι είναι αυτοί που βλέπουν ''σοσιαλδημοκρατικά όνειρα'', ξεχνώντας ότι η εποχή του δανείζομαι από τις αγορές για να κάνω «κοινωνική» πολιτική έχει παρέλθει, είναι ένα μακρινό ιστορικό γεγονός.

Από την παραπάνω κουλτούρα των «ονείρων» δεν μπορούν να λείπουν και οι δικοί μας εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, που στη προχθεσινή σύσκεψη στο εργατικό κέντρο, με αφορμή την ΔΕΗ αρνήθηκαν να μιλήσουν έξω από τα δόντια για την υπόθεση αποκρατικοποίησης, συντάχθηκαν στην φιλοσοφία των συνδικαλιστών και έτρεξαν να στοιχηθούν πίσω από το δημόσιο αίσθημα μερίδας πολιτών (κοινής γνώμης) για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ. Μάλιστα προξένησε εντύπωση η τοποθέτηση του Π. Κουκουλόπουλου που μίλησε για «συκοφαντημένους δημοσίους υπαλλήλους και απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα που έχει ως αποτέλεσμα πολλοί υπάλληλοι να έχουν κατεβάσει τα μολύβια». Το «χάιδεμα στα αυτιά» από τον Κουκουλόπουλο εκείνων των δημοσιο-υπαλλήλων που τάχα μου πληγώθηκαν από το πολιτικό σύστημα, από αυτά που ακούνε και έτσι αποφάσισαν να κατεβάσουν τα μολύβια, δηλαδή να κάνουν λευκή απεργία, μου μυρίζει πολιτικές εξελίξεις ίσως και εκλογές.

Σε αυτό συντείνουν κα οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό. Αδυνατούν να βρουν σημεία συναίνεσης με την κυβέρνηση, (η ΝΔ βρήκε μόνο στις αποκρατικοποιήσεις), δεν μπορούν να διαπραγματευτούν τα αυτονόητα. Με αυτιστικό τρόπο αναπαράγουν την αδιαλλαξία τους την ώρα που η χώρα καταρρέει, οδεύει στα άγνωστα μονοπάτια της χρεοκοπίας. Είναι απορίας άξιο, ότι την ώρα που συμβαίνουν όλα τούτα, ελάχιστοι από το δημόσιο βίο της χώρας, δείχνουν έτοιμοι να υπερβούν τον εαυτό τους και τα γνώριμα του παρελθόντος