Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

altΠαράτησαν στα κρύα του λουτρού τους χώρους όπου θεσμικά συνεδριάζουν τα όργανα που θα υπηρετούν και άρχισαν να μεγαλοπιάνονται. Μιλώ για τους αυτοδιοικητικούς, Λ. Μαλούτα δήμαρχο Κοζάνης, Δ. Κουπτσίδη δήμαρχο Γρεβενών και όσοι άλλοι μου διαφεύγουν, που αποφάσισαν να δώσουν τον όρκο πίστεως για το «καλό» των πολιτών που τους εξέλεξαν, σε χώρους άσχετους με την λειτουργία του θεσμικού οργάνου που εκπροσωπούν. Στην Αίθουσα Τέχνης ο Λ. Μαλούτας και στο Πολιτιστικό κέντρο Γρεβενών ο Δ. Κουπτσίδης.
Οι αίθουσες ήταν ασφυκτικά γεμάτες με κάθε είδους θαμώνες. Από εκείνους που βαρυγκωμώντας...

παίρνουν σβάρνα τις τελετές για να δώσουν το τυπικό παρών μέχρι και πεθερές, σύζυγοι, θυγατέρες, φόρεσαν τα καλά τους για το σπουδαίο γεγονός της ημέρας.
Η επιλογή των δημάρχων για την τελετή της ορκωμοσίας, μας οδηγεί αναγκαστικά σε σκέψεις για το συμβολισμό της.

Είναι γνωστό ότι οι βουλευτές ορκίζονται στη Βουλή των Ελλήνων ενώ οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός στην «στενάχωρη» αίθουσα του προεδρικού μεγάρου.
Είναι γνωστό από την ιστορία ότι, ηγέτες με αμφιλεγόμενο ρόλο επέλεγαν τους δημοσίους χώρους με ευρεία συμμετοχή πολιτών για την δημόσια πίστη τους.
Είναι γνωστό ότι όλο και περισσότεροι πολιτικοί - λόγο μάλλον τηλεόρασης - επιλέγουν δημόσιες ενέργειες με έντονα τα στοιχεία της εντυπωσιοθηρίας.
Και οι δύο επέλεξαν χώρους πολισμού, όπου συνήθως λαμβάνουν χώρα σατυρικά και δραματικά θεάματα. Σε εποχές επαγγελματικής κοινωνικής και οικονομικής ανασύνταξης για εκατομμύρια Έλληνες, είναι παράταιρο έως προκλητικό να προβαίνουν κάποιοι σε τέτοιες «θορυβώδης» ενέργειες. Εξάλλου αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν σε 3,5 χρόνια. Αν και η παραπάνω εικόνα μπορεί να αδικεί τους δυο συμπαθείς δημάρχους, ωστόσο αναρωτιέμαι μήπως αδικεί περισσότερο τους πολίτες που πριν από δυο μήνες σταύρωναν στο παραβάν κάποιο ψηφοδέλτιο.