Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣΣτις 19 Φεβρουαρίου μετά από ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στη ιστοσελίδα του vetonews.gr άνοιξε το θέμα με τα υπέρογκα ποσά που φαίνεται να διέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από το πρόγραμμα της τεχνικής στήριξης του ΠΕΠ. Τότε είχαμε αναφέρει την περίπτωση εταιρίας ‘’mediacast αφοί Χαντινηκολαου Ο.Ε’’ που μόνο σε ένα διάστημα 6 μηνών υπέγραψε συμβάσεις ύψους 763.000 € για έντυπο υλικό πληροφόρησης και ενέργειες δημοσιότητας στο ΠΕΠ. Μάλιστα είχαμε επισημάνει ότι αντίστοιχες περιπτώσεις με μικρότερα ποσά φαίνεται να λαμβάνουν ΜΜΕ φυσικά πρόσωπα, προσωπικές εταιρίες για ίδιες δράσεις που επαναλαμβάνονται και χρηματοδοτούνται με ‘’βασανιστικό’’ τρόπο. Οι έρευνες που πραγματοποιεί η περιφέρεια φαίνεται ότι δεν εντοπίζονται μόνο στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, αλλά και σε άλλες παράξενες συμβάσεις, στις όποιες οι ανάδοχοι  εμφανίζονται σχεδόν το ίδιο διάστημα να εκτελούν διαφορετικές συμβάσεις με το ίδιο έργο.

Αρχικά διατυπώσαμε το ερώτημα ποιες επιτροπές της περιφέρειας πιστοποιούσαν τα παραδοτέα; Φαίνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι υπάλληλοι μάταια ψάχνουν για παραδοτέα σε φάκελους συμβάσεων.  

Στο πρόγραμμα δημοσιότητας του Τοπικού πόρου Ανάπτυξης υπάρχουν συμβάσεις με ποσά μέχρι 15.000 €. Το ερώτημα είναι ποιοι είναι οι «τυχεροί» που εκτέλεσαν αυτές τις συμβάσεις; Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες φαίνεται ότι και εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η παραπάνω εταιρία που συναντήσαμε και στο πρόγραμμα τεχνικής στήριξης του ΠΕΠ. Μάλιστα, σε μια περίπτωση εκτέλεσης έργου, τα πράγματα γίνονται με τέτοια ταχύτητα και σε τέτοιο χρόνο που θυμίζει την ρήση, «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε». Ο «τραχανάς» φαίνεται να έχει απλώσει για τα καλά αφού και γειτονικοί νομοί φαίνεται να τρέχουν αντίστοιχα έργα δημοσιότητας και προβολής. Την ώρα που η χώρα περνά την πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία από το 1922 και μετά, φαίνεται ότι κάποιοι στην περιοχή μας έκαναν πάρτι και όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην δραματική ομιλία του χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του «έπιναν στην υγεία του κορόιδου πλουτίζοντας εις βάρος του δημόσιου».

Στις 19 Φεβρουαρίου ρωτούσαμε με νόημα πόσα έντυπα πρέπει να τυπωθούν και πόσες εκδηλώσεις χρειάζεται να πραγματοποιηθούν για να πληρώσει  η Περιφέρεια σε έναν και μόνο ανάδοχο 762.000 €; Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, που από ότι φαίνεται θα απασχολεί για καιρό τα ΜΜΕ, όλο και πληθαίνουν τα σημάδια εκείνα που υποχρεώνουν κάποιον να αναρωτιέται εάν υπάρχουν και παρένθετα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις επίμαχες συμβάσεις.

Όπως λοιπόν και να έχουν τα πράγματα, μόνο ένας λυτρωτικός «τυφώνας» κάθαρσης και απόλυτης διαφάνειας σε όλες τις λειτουργίες της διοίκησης, μπορεί να φωτίσει τις σχέσεις καχυποψίας και να μηδενίσει την αίσθηση ανυποληψίας, που έχουν οι πολίτες για τους προσωρινούς ενοίκους αλλά και στελέχη των κρατικών κτιρίων. Και εδώ υπάρχει μόνο ένας δρόμος, όλες οι ύποπτες υποθέσεις μετά από ενδελεχή έρευνα των υπηρεσιών αλλά και με την συνδρομή των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους που θα καταλογίσουν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα ή ακόμη και υπηρεσιακούς παράγοντες να φτάσουν στο φυσικό τους χώρο, που είναι η δικαιοσύνη.