Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

koutavasΟι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΟΥΖΟΥΝΊΔΟΥ απο την Κοζάνη και ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ απο την Φλώρινα, ειναι ανάμεσα στους 50 βουλευτές  του κόμματος που υπέβαλλαν ερώτηση στην βουλή για το σχέδιο ''Αθηνά''. Το παράξενο της υπόθεσης ειναι οτι οι δύο βουλευτές φαίνεται να διαφωνούν ....

με την μεταφορά και συγχώνευση τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με την σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας που εδρεύει στην Φλώρινα. Μάλιστα εκτιμούν οτι οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Φλώρινα δεν επαρκούν για τις νέες ανάγκες που θα προκύψουν. Διαφορετική αποψη όμως φαίνεται να έχουν οι επιστήμονες του ΤΕΙ που όπως φαίνεται οι δύο βουλευτές δεν μπήκαν στον κόπο να τους ρωτήσουν. Επίσης στην ερώτηση δεν γίνεται καμμία αναφορά στην καρατόμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η κ. Ουζουνίδου ως βουλευτης Κοζάνης και ο κ. Γερμανίδης ως βουλευτής Φλώρινας φαίνεται να ανησυχούν σοβαρά για το τι θα συμβεί με το μέλλον του ΤΕΙ Θεσσαoyzoynidoy_voyliλονίκης, το τι θα γίνουν οι κτιριακές  εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Χαλκίδας, τους προβληματίζει το Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο της Αθήνας  καgermanidisι η τετραετής η πενταετής διαρκεια σπουδών στα πανεποιστήμια. Αλλά δεν δείχνουν να ανησυχούν καθόλου για το γεγονός οτι με τις συγχωνεύσεις χάνεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με τον ποιό άδικο τρόπο προς όφελος άλλων μεγάλων ιδρυμάτων του κέντρου (βλέπε ΑΠΘ - ΠΑΜΑΚ). Στο κείμενο της ερώτησης δεν υπάρχει κουβέντα για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.  (κλικ εδώ για την ερώτηση).

Στο πείραμα της έστω  τεμαχισμένης Αποκέντρωσης του Αρβανιτόπουλου, που αφαιρεί τμήματα απο το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προς ωφέλεια της Φλώρινας και των Σερρών, οι δύο βουλευτές σχολιάζουν οτι κάτι τέτοιο δεν θα έχει τύχη ουτε προοπτική στις δύο επαρχιακές πόλεις.

Το επίμαχο απόσπασμα απο την ερώτηση: ''Η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας έχει ιδιόκτητο αγρόκτημα 2000 στρεμμάτων, με σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλού κόστους και εξειδικευμένο εργαστηριακό εξοπλισμό. Ενδέχεται οι εγκαταστάσεις αυτές , για τις οποίες έχει δαπανηθεί το ποσό των 25 εκ . ευρώ, να ερημώσουν και να εγκαταλειφθούν όπως έγινε με τα Ολυμπιακά ακίνητα. Είναι προφανές ότι η Φλώρινα, όπως και οι Σέρρες, δεν έχουν τα απαραίτητα ιδιόκτητα κτήρια και την υλικοτεχνική υποδομή για να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης''.

 

Σπύρος Κουταβας