Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

koumpoyrasτου Γιάννη Κουμπούρα
Όποιος στην μνήμη όσων των αγαπούν κι αγάπησε ζει, δεν είν' νεκρός, απλώς ψηλά. Νεκρός είναι μόνο όποιος στης λήθης την άβυσσο βυθίζεται!
Ο θρήνος της απώλειας δεν θα κοπάσει ποτέ. Οι μνήμες δεν θα σβήσουν.

Η αναζήτηση των πελώριων «ΓΙΑΤΙ» δεν σταμάτησε στην εύρεση των άψυχων κορμιών των αδικοχαμένων επιβατών του μοιραίου Γιάκοβλεφ, ούτε και στις αποφάσεις στις κρύες αίθουσGIAKOBLEFPIERIAες των ψυχρών δικαστηρίων.
Όσο τα δάκρυα δεν στερεύουν τόσο η καύτρα των τσιγάρων της ζωής τους δεν θα σβήσει ποτέ. Όσο δυνατά κι αν ακούγεται ο θρήνος και ο οδυρμός στα κοιμητήρια, δεν μπορεί να πληγώσει τη σιωπή της απώλειας.
Η ζωή συνεχίζεται? Υπάρχω λες κι ύστερα δεν υπάρχεις. Η 18η Δεκεμβρίου 1997 για τους ανθρώπους μας δεν ξημέρωσε ποτέ. Και εμείς από τότε μετράμε διαφορετικά το χρόνο. Σαν τότε που έλιωναν τα χιόνια στο βουνό και το νερό ήταν παγωμένο γεμίζοντας τα ρυάκια των Πιερίων μαζί με το αίμα σας.
Από εκείνη τη νύχτα το γρανάζι του πόνου μας γυρνάει βασανιστικά αργά και συντρίβει τις αδύναμες χαρές. Ο θάνατος απ τη φύση του είναι βαρύς. Και η ζωή, δυστυχώς, δεν γιατρεύει όλες τις πληγές.
«...Αυτοί που φεύγουν σφίγγουν τα χείλια
πνίγουν τα δάκρυα να μη φανούν
κι αυτοί που μένουν κουνούν μαντήλια
κι αναστενάζουν γιατί πονούν...»
17 Δεκέμβρη 2011, 14 χρόνια μετά. Γι αυτούς που φεύγουν και αυτούς που μένουν...