Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 16:41

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για 1,7 εκ πρόσφυγες στην Τουρκία.

Στη διάρκεια αποστολής στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, ο Επίτροπος Λέναρτσιτς επισκέφθηκε προγράμματα βοήθειας για τους Σύρους πρόσφυγες

και συναντήθηκε με βασικούς εταίρους που παρέχουν διασυνοριακή βοήθεια στο Ιντλίμπ.

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε σχετικά:  «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τηρήσει τη δέσμευσή της για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία. Άκουσα από τους ίδιους τους πρόσφυγες πόσο σημαντικά είναι τα ενωσιακά προγράμματα βοήθειας, όχι μόνο επειδή τους βοηθούν να καλύψουν τις πλέον βασικές τους ανάγκες, αλλά κι επειδή τους δίνουν ελπίδα, καθώς τους επιτρέπουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Τους καθησύχασα ότι δεν είναι μόνοι τους. Η ΕΕ παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην συνέχιση της παροχής βοήθειας για τους πρόσφυγες στην Τουρκία».

Χάρη στη χρηματοδότηση της ΕΕ, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις-εταίροι παρέχουν σε 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Τουρκία μηνιαία βοήθεια μέσω του Κοινωνικού Διχτυού Ασφαλείας Εκτάκτου Ανάγκης (ESSN). Επίσης, η ΕΕ χρηματοδοτεί εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα υπό όρους μεταφοράς χρημάτων για την εκπαίδευση (CCTE), το οποίο ωφελεί πάνω από 600 000 παιδιά που φοιτούν κανονικά στο σχολείο. Ορισμένα άλλα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας καλύπτουν ζητήματα προστασίας, όπως παροχή νομικών συμβουλών, ψυχοκοινωνική στήριξη, πρόσβαση σε ληξιαρχικά έγγραφα και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Για το 2020, η ΕΕ έχει διαθέσει άλλα 50 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια, ώστε να συνεχιστούν τα προγράμματα προστασίας και υγείας στην Τουρκία.

Το πλήρες δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο.