Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣΕπιστρέφει σήμερα από τις Βρυξέλλες η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών της ΔΕΗ που είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους Έλληνες ευρωβουλευτές αλλά και αρμόδιους παράγοντες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταφέροντας την αγωνία για το μέλλον των λιγνιτικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του veto 91fm ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε πως δίνεται μια συντονισμένη μάχη και προσπάθεια από όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές προκειμένου να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του σχεδίου «Khramer» το οποίο προβλέπει ότι από το 2016 και μετά, όσες μονάδες δεν συμμορφώνονται στους δείκτες εκπομπών διοξειδίου αζώτου (NO2) και διοξειδίου θείου (SO2) θα είναι υποχρεωμένες να κλείσουν.

«Φαίνεται ότι από τις επαφές και διαπραγματεύσεις που έγιναν ότι τελικά θα δοθεί παράταση για μια τετραετία (τουλάχιστον 32.000 ώρες λειτουργίας) για τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και 20.000 ώρες λειτουργίας για τους ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100428_adamidis{/mp3}

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣΓια το ίδιο θέμα βέβαια κατέθεσε και πρόσφατα ερώτηση στην αρμόδια υπουργό ΠΕΚΑ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης Γιάννης Βλατής που ζητά να δοθεί απάντηση στο ερώτημα: «Τι ενέργειες έχουν γίνει από το Υπουργείο ώστε να αποτραπεί η κατάργηση της μεταβατικής διάταξης και τι προτιθέμεθα να κάνουμε μέχρι τη λήψη της τελικής απόφασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο;».
Μεταξύ άλλων ο κ. Βλατής επισημαίνει ότι: «Η κατάργηση της μεταβατικής διάταξης έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας. Σήμερα στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας (Κοζάνη και Φλώρινα) η ΔΕΗ διαθέτει 16 λιγνιτικές μονάδες, ισχύος 4.400 MW, οι οποίες θα τεθούν σταδιακά σε μεταβατικό καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας. Ωστόσο αν υπερψηφιστεί το σχέδιο Khramer, από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο τότε οι 10 εξ αυτών, συνολικής ισχύος 3.000.MW, θα πρέπει από το 2016 να τεθούν εκτός λειτουργίας».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΤΗ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100428_vlatis{/mp3}

Ξεκινούν οι πρώτες προσλήψεις στη ΔΕΗ

Την Δευτέρα 3 Μαΐου αναμένεται να προσληφθούν οι πρώτοι 50 επιτυχόντες του μεγάλου διαγωνισμού της ΔΕΗ των οποίων τα ονόματα είχαν δημοσιευθεί και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Όπως διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Σπάρτακου θα ακολουθήσουν και άλλες προσλήψεις επιτυχόντων μέχρι και τον Ιούλιο του 2010.