Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

iliopoyloy1της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Να φοβάσαι τους ανθρώπους τους οποίους κέρδισε το χρήμα και όχι το χρήμα που κέρδισαν οι άνθρωποι (Νετζίπ Φαζίλ)
Όλοι ξέρουμε ότι ο άνθρωπος που κερδίζει απότομα πολλά λεφτά αλλάζει. Δεν μιλάμε για αυτόν που του έτυχε το λαχείο. Ούτε για αυτόν που κληρονόμησε,

στα καλά καθούμενα, κάποιον πλούσιο συγγενή. Αναφέρομαι σε αυτόν που με ύπουλα και παράνομα μέσα πλουτίζει. Σε χρόνοι μηδέν φτάνει ψηλά και νοιώθει ότι είναι ιδιαίτερος. Η ψυχολογία του ανθρώπου, που αλλάζει απότομα ,οικονομικό στάτους, αρχίζει και αλλάζει. Όχι αμέσως αλλά σταδιακά. Όχι φανερά αλλά κρυφά. Όλοι ξέρουμε ότι η επαφή με την χλιδή και την υπερβολική απόκτηση αγαθών αλλοιώνει την ανθρώπινη ψυχή. Μερικοί πιστεύουν ότι είναι θέμα τύχης ή τους είναι γραπτό(έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας) να τους πάνε όλα καλά. Οι άλλοι που αποκτάνε ότι έχουν με τον κόπο και τον ιδρώτα τους είναι απλώς χαζοί. Τίμιοι και συνάμα άτυχοι. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν τα υποψήφια θύματα ξέρουν από την αρχή τις επιπτώσεις και το δέχονται συνειδητά ή είναι θέμα άγνοιας και αμάθειας. Τα ''θύματα'' του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού ξεχωρίζουν στο πλήθος. Η έπαρση, η αλαζονεία και η δίψα να επιδείξουν τα αποκτηθέντα. Η έλλειψη σεβασμού απέναντι στους διπλανούς τους. Προκαλούν !
Να φοβάσαι τους ανθρώπους τους οποίους κέρδισε το χρήμα και όχι το χρήμα που κέρδισαν οι άνθρωποι λέει ο σοφός τούρκος ποιητής Φαζίλ. Όταν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να πλουτίσεις απομακρύνεσαι από τους φίλους και τους συγγενείς σου. Η απομόνωση και η αγάπη για χλιδή θα σε φυλακίσουν στο γυάλινο πύργο σου όπου δεν θα ακούσεις παρά τον ήχο των χρημάτων. Τίποτα δεν θα σου φέρνει χαρά και ζεστασιά. Όλοι ίσως θέλουμε να έχουμε περισσότερα λεφτά και αγαθά αλλά έχει σημασία με ποιο τίμημα τα αποχτάμε. H μυθολογία μας, μας έχει δώσει ένα λαμπρό παράδειγμα. Η ''κοντόφθαλμη επιθυμία πλουτισμού" του Μίδα αποδείχτηκε παγίδα. Η απληστία του τον τύφλωσε και έμεινε νηστικός. Σώζοντας το φίλο και καθηγητή του Διόνυσου τον Σιληνό ο Μίδας ζήτησε σαν δώρο ότι αγγίζει να γίνει χρυσός. Μάταια ο Διόνυσος του εξήγησε ότι αυτό που ζητάει δεν είναι χάρισμα αλλά κατάρα. Ο βασιλιάς Μίδας σκοτώνει την κόρη του με τη στροφή της σε χρυσό. Αντί για την πατρική στοργή προσφέρει την νεκρική σιγή του αγάλματος χρυσού. Πληρώνει ακριβά για την απληστία του. Μετά το θάνατο της κόρης του, ο Μίδας θα ζητήσει από τον Διόνυσο να πάρει πίσω το χάρισμα και θα γίνει λάτρης του Πάνα , θεού των δασών. Είναι πλέον αργά!