Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

iliopouloy2της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Είναι δίπλα μας και διαφέρουν μόνο λόγω επιλογών. Δεν γράφει τίποτα στο μέτωπο τους. Η κοινωνία έχει γεμίσει με εθισμένους. Στην κατανάλωση πάσης φύσεως. Στο Iντερνετ. Στο facebook. Στην χλιδή. Άνθρωποι που τελικά καταδικάζουν τον εαυτό τους στην απομόνωση και την αφόρητη μοναξιά.

Είναι μία βαριά ασθένεια με δύσκολη και χρονοβόρα θεραπεία. Με απρόβλεπτες προεκτάσεις και απίθανες επιπλοκές. Εμφανισιακά ,οι πάσχοντες, δεν διαφέρουν πολύ από τους άλλους ανθρώπους , διαφέρει ο τρόπος που σκέφτονται και πως λειτουργούν στον χώρο τους. Το προσωπικό και το επαγγελματικό. Έχουν άλλους στόχους. Χαλαρώνουν με διαφορετικά πράγματα από τους υπόλοιπους θνητούς. Δεν παραιτούνται εύκολα. και δεν πλήττουν παρά με τους άλλους. Κλεισμένοι μέσα στον παράξενο κόσμο ,που έχουνε δημιουργήσει, στο μυαλό τους,, περπατάνε σε ένα μονόδρομο.

Δεν ενοχλούν. Κάνουν απλώς δύσκολη την ζωή των οικείων τους. Δεν εκμυστηρεύονται .Δεν αναγνωρίζουν. Δεν παραδέχονται ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το μυαλό και την ψυχή τους. Ξέρουν ότι ο εθισμός τους, τους οδηγεί σε μία παράξενη ζωή. αλλά δεν ανησυχούν. Έχουν το αποκούμπι τους. Είναι πεπεισμένοι ότι στην ζωή τους τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει ζώντας σε κάτι ίδιο και απαράλλακτο που τους αφορά αποκλειστικά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το καταργήσει. Εργάζονται κανονικά και μόλις φτάνουν στο σπίτι τους ανοίγουν την πόρτα στην ''αδυναμία'' τους. Η οικονομική κρίση τους επηρέασε περιορίζοντας τους τις επιλογές. Μέσα στα καθορισμένα περιθώρια του εθισμού τους είναι ευτυχισμένοι. Τίποτα δεν τους αγγίζει.

Αυτός ο παγιωμένος και μη υποχρεωτικός τρόπος συμπεριφοράς που επαναλαμβάνεται πανομοιότυπα, των μελών μεγαλύτερης ή μικρότερης ομάδας προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Ποιες ανάγκες εκπληρώνει; Είναι δυνατόν ένα ψυχρό εργαλείο να σου προσφέρει μεγαλύτερη χαρά από την ανθρώπινη επαφή; Για τι η καθήλωση ,για πολλές ώρες, μπροστά σε μία οθόνη είναι προτιμότερη από την επαφή με την πραγματική ζωή; Δεν μπορείς να νικήσεις ένα μηχάνημα! Προστατεύει ή σκλαβώνει αυτός ο εθισμός; Είναι θέμα αγοραφοβίας η συνειδητής αποφυγής επαφής με τον κόσμο; Η κατανάλωση αγαθών προσφέρει την ίδια χαρά με το χαμόγελο του παιδιού σου ή των φίλων σου; Η βουτιά στην χλιδή και το κυνηγητό της σαν μοναδικό σκοπό ζωής μπορεί να αποτελέσει πηγή ικανοποίησης; Η θέα των ντουλαπιών ,που βογκάνε από τα ρούχα, σε συνδυασμό με την ικανοποίηση της ''συλλογής'' αποδεικνύει ότι οι κάτοχοι των φοβούνται την επαφή με την πραγματική ζωή. Πολλοί συνάνθρωποί µας αναπτύσσουν µορφές εξάρτησης στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν θα πάνε σε γιατρό και θα περιοριστούν στο να στήσουν τοίχοι γύρω από τον εαυτό τους.